Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αντ.Μπέζας: Αποδίδουν τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Στους στόχους της δεύτερης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Αντ. Μπέζας, στην ομιλία του στην εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Τα χρονίζοντα φορολογικά προβλήματα των επιχειρήσεων στην ....

Στους στόχους της δεύτερης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Αντ. Μπέζας, στην ομιλία του στην εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Τα χρονίζοντα φορολογικά προβλήματα των επιχειρήσεων στην τελική ευθεία της φορολογικής μεταρρύθμισης».

Ο κ. Αντ. Μπέζας αρχικά αναφέρθηκε στην ελάφρυνση που θα έχουν οι μισθωτοί., οι ελεύθεροι επαγγελματίες και  οι  συνταξιούχοι, μέσω της μείωσης των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος, την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη διεύρυνση του εισοδηματικού κλιμακίου του κεντρικού φορολογικού συντελεστή, σημειώνοντας ότι  με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών το ΥΠΟΙΟ στοχεύει παράλληλα στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης.
Στη συνέχεια δε αναφέρθηκε στην απλούστευση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, σημειώνοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις εισάγονται μέτρα και απλουστεύσεις που στοχεύουν στην άρση των δυσλειτουργιών κατά την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα, ενώ επιπλέον, τίθενται οι βάσεις για τη γενικευμένη και ασφαλή χρήση τεχνολογιών πληροφορικής στα τηρούμενα βιβλία και στα μηχανογραφικά στοιχεία που εκδίδονται από τους επιτηδευματίες. Απώτερος δε σκοπός του ΥΠΟΙΟ, όπως τόνισε, είναι να συμβάλλει στη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και των γραφειοκρατικών διαδικασιών, διασφαλίζοντας παράλληλα τα φορολογικά δεδομένα και την αξιοποίηση των ψηφιακών πληροφοριών, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή της φοροδιαφυγής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα της φοροδιαφυγής και τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για την καταπολέμησή της. Σημείωσε δε ότι έχει αρχίσει και καρποφορεί η προσπάθεια που έχει καταβάλλει το ΥΠΟΙΟ προς την κατεύθυνση αυτή, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα τα έσοδα στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, τα οποία ήταν ενισχυμένα κατά 8,5% σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2005, ξεπερνώντας το στόχο του προϋπολογισμού.
Κριτήριο για το βαθμό πάταξης της φοροδιαφυγής, όπως είπε, είναι ο ρυθμός είσπραξης του ΦΠΑ.
Η ενεργοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού, η λειτουργία των νέων ειδικών συνεργείων προληπτικού ελέγχου και οι πολλαπλές διασταυρώσεις που είμαστε πια σε θέση να προβαίνουμε για τη μη απόδοση του Φ.Π.Α, είχαν σαν αποτέλεσμα τα έσοδα από το ΦΠΑ το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2006 να αυξηθούν κατά 12,9% σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2005, έναντι ετήσιου στόχου 7,2%.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο