Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε Αθήνα-Θεσσαλονική (Διαδικτυακή Ομάδα Σκέψης και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΛΟΓΙΣΤΗ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/02/2014 ΩΡΑ 12:00 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/02/2014 ΩΡΑ 12:00

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ !!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ1) Άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν ουσιαστικά στο νέο ποινολόγιο και τη συνέργεια.

2) Κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου για μη αναγραφή έστω και ενός ατόμου στην μηνιαία Α.Π.Δ. ύψους 10.550 ευρώ.

3) Κατάργηση της διάταξης Ν.4172/2013 (άρθρο 23 περιπτ.β') για τον τρόπο έκπτωσης δαπάνης με βάση τον τρόπο εξόφλησης, κάλυψη της παραπάνω διάταξης από το άρθρο 10 παρ.6 του Κ.Φ.Α.Σ.

4) Κατάργηση της μηνιαίας/τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης εσόδων-εξόδων.

5) Θεσμοθέτηση παράτασης προθεσμιών παντός είδους για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια) σε πιστοποιημένους λογιστές-φοροτεχνικούς.

6) Υποβολή δηλώσεων-εντύπων από πιστοποιημένα λογιστικά-φορολογικά γραφεία.

7) Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα του Ν.4172/2013 και επαναφορά αφορολογήτου ορίου τουλάχιστον στο ύψος του εισοδήματος φτώχειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την Ε.Ε.

8) Υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έως την τελευταία μέρα του μήνα/τριμήνου.

9) Επαναπροσδιορισμός φετινών καταληκτικών ημερομηνιών υποχρεώσεων (δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, κ.λπ.) και ισόχρονη μετάθεση προθεσμιών σε περίπτωση μη λειτουργίας συστημάτων για οποιοδήποτε λόγο.

10) Απαίτηση για έγκαιρη έκδοση εγκυκλίων από τη Διοίκηση με σαφή προσδιορισμό οδηγιών και χρόνο προσαρμογής σε νέες διατάξεις όπου αυτό χρειάζεται.

11) Μείωση αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για αυτοκίνητα Ι.Χ. κάτω των 2.000 cc και κύριας κατοικίας έως 120 τ.μ.

12) Νομική κάλυψη από το Ο.Ε.Ε. πιστοποιημένων λογιστών-φοροτεχνικών.

13) Μη επιβολή οποιουδήποτε πρόστιμου για δηλώσεις ή υποχρεώσεις  κ.λπ. των φορολογουμένων, στις περιπτώσεις υπαιτιότητας των Δ.Ο.Υ. ή άλλων υπηρεσιών (π.χ. επανυποβολή δηλώσεων Ε9 λόγω ασυμφωνίας των υποβληθεισών δηλώσεων και της ηλεκτρονικής βάσης της Γ.Γ.Π.Σ.).

14) Εναρμόνιση νομοθετικού πλαισίου με τις πρακτικές άλλων Κρατών (Ε.Ε.και Αμερικής) σχετικά με το ύψος εισφορών όπου το ποσό συναρτάται με το ποσό εισοδήματος του Επαγγελματία.


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο