Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο μισό δις τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Το μισό δισεκατομμύριο ευρώ έφθασαν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, τη διετία 2012- 2013 για την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, παρέχει στοιχεία για τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο, με τον Ν. 3986/2011 καθιερώθηκε η ειδική αυτή εισφορά, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών. Οι εν λόγω εισπράξεις αποτελούν έσοδα του Δημοσίου και εμφανίζονται στον ΚΑΕ εσόδων 0828 του κρατικού προϋπολογισμού, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία επιτυγχάνεται με σειρά συγκροτημένων πολιτικών από την πολιτεία, μεταξύ των οποίων και οι πολιτικές μέσω του ΟΑΕΔ, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ενημερώνει επίσης ότι «τα έσοδα του ΚΑΕ 0828 διαμορφώθηκαν για το 2012 σε 282,2 εκατ. ευρώ και για το 2013 σε 272,8 εκατ. ευρώ». Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει εξάλλου ότι η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανήλθε για το 2012 σε 499,1 εκατ. ευρώ, για το 2013 σε 472 εκατ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 505 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρου, με την οποία ζητούσε, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί ποιο είναι το ακριβές ποσό που έχει εισπραχθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης και με ποιον τρόπο έχουν αξιοποιηθεί τα χρήματα αυτά.


Ετικέτες για αναζήτηση ειδική εισφορά αλληλεγγύης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο