Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Συνεργασία των Διοικήσεων Ι.Κ.Α. και Ο.Γ.Α. για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Ο.Γ.Α.

Δελτίο Τύπου

Τετάρτη 5.02.2014

«Συνεργασία των Διοικήσεων ΙΚΑ και ΟΓΑ για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης»

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης δέχτηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Πατσούρη, σε προγραμματισμένη συνάντηση, στα Γραφεία του Οργανισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υποδιοικητής του ΟΓΑ κ. Μιχάλης Τζελέπης και στελέχη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Διοικήσεις των δύο Ταμείων αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημιουργούν χρόνια προβλήματα και ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η Πιστοποίηση της Αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ, η Απονομή Συντάξεων με διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και η Αναμόρφωση και απλούστευση διαδικασιών που οδηγούν στην λύση χρόνιων προβλημάτων συνταξιοδοτικών υποθέσεων, που αφορούν στη Διακρατική Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι Διοικήσεις ΙΚΑ και ΟΓΑ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για στενή συνεργασία των δύο Φορέων, προκειμένου να υιοθετηθούν προτάσεις και να προωθηθούν συγκεκριμένες λύσεις στα ανωτέρω ζητήματα, με στόχο την ταχύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των Ασφαλισμένων.

Σε δηλώσεις του, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Βεργίνη και χαρακτήρισε “Επιβεβλημένη την συνεργασία και την συνλειτουργία των δύο φορέων προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα, καθώς το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ αποτελούν τον βασικό πυλώνα του κράτους πρόνοιας στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης ευχαρίστησε τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ για την άμεση αποδοχή της πρόσκλησης και δήλωσε χαρακτηριστικά πως “Η στενή συνεργασία αποτελεί προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσεων για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο Ασφαλιστικοί Φορείς, τονίζοντας πως “Ανοίγουμε τις πόρτες συνεργασίας με το ΙΚΑ”.

Τέλος, από τη σύσκεψη προέκυψε η συγκρότηση Ειδικών Ομάδων Εργασίας, οι οποίες υπό την εποπτεία των Διοικήσεων ΙΚΑ και ΟΓΑ, θα σχεδιάσουν και θα προωθήσουν άμεσα προτάσεις για την επίλυση των θεμάτων της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η συνεργασία των υπηρεσιών ΙΚΑ και ΟΓΑ σε θέματα ψηφιοποίησης αρχείων και εκσυγχρονισμού των μηχανογραφικών διαδικασιών, προς όφελος των Ασφαλισμένων.


Από τη Διοίκηση του ΟΓΑ


Ετικέτες για αναζήτηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΟΓΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο