Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Aποχωρεί από την ΕΛΤΕ ο κ. Απόστολος Ρεφενές

Αποχωρεί στα μέσα Μαρτίου από την Επιτροπή Λογιστικής Πιστοποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) και το υπουργείο Οικονομικών ο καθηγητής Απόστολος Ρεφενές.

Ο σύμβουλος του Γ. Στουρνάρα σε θέματα φορολογίας, που χειρίστηκε το ζήτημα της επιβολής φόρου υπεραξίας στα κέρδη από μετοχές, απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζήτησε να μην ανανεωθεί η θητεία του.

Κατά την χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της ΕΛΤΕ, ο κ. Ρεφενές ενεχυρίασε στα μέλη του ΔΣ την ακόλουθη επιστολή:

"Αγαπητά μέλη του ΔΣ,

Όπως γνωρίζετε η θητεία του Δ.Σ λήγει τον επόμενο μήνα. Οι φορείς που εκπροσωπείτε θα κληθούν να ορίσουν εκ νέου τους εκπροσώπους τους στην ΕΛΤΕ. Εγώ ο ίδιος ενημέρωσα τον Υπουργό ότι μετά από 5 χρόνια έργου στην ΕΛΤΕ σε 2 συνεχείς θητείες και άψογη συνεργασία με 4 υπουργούς δεν επιθυμώ νέα θητεία ως Πρόεδρος της ΕΛΤΕ. Πιστεύω ότι πέτυχα όλους τους στόχους και τους σκοπούς για τους οποίους ανέλαβα αυτό το έργο. Μεταξύ άλλων:

Αναβαθμίσαμε τις επαγγελματικές εξετάσεις, την πρακτική άσκηση και την επαγγελματική εποπτεία παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Εγκαθιδρύσαμε σταθερό σύστημα ποιοτικών ελέγχων στα ελεγκτικά γραφεία και τους νόμιμους ελεγκτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα και είμαστε ανάμεσα στις πρώτες πέντε χώρες της Ε.Ε που πρώτες έθεσαν σε ισχύ το σύστημα ποιοτικών ελέγχων.

Συμβάλαμε καθοριστικά στην αναμόρφωση της λογιστικής του Δημοσίου εισάγοντας τη λογιστική τροποποιημένης ταμειακής βάσης που αποτελεί πρόδρομο για τη μετάβαση σε πλήρη ΔΛΠ στο δημόσιο τομέα.

Με το φορολογικό πιστοποιητικό εισαγάγαμε ένα θεσμό που εμπέδωσε την ασφάλεια δικαίου στις επιχειρήσεις και παρήγαγε διεύρυνση της φορολογικής βάσης κατά 3,4 δις.

Συμβάλαμε καθοριστικά στη φορολογική μεταρρύθμιση της χώρας με τη συμβολή στη σύνταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Τέλος, με την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου της ΕΛΤΕ  που ενισχύει τη λειτουργική αυτονομία και αναβαθμίζει την πειθαρχική διαδικασία και τη σύνθεση των οργάνων με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, ολοκληρώνεται ένας κύκλος προσφοράς που μετέτρεψε την ΕΛΤΕ από ανενεργό υπηρεσία σε αυτοδύναμη Αρχή εφάμιλλη των ομολόγων μας στην Ε.Ε.

Θα ήθελα ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία μας".

πηγή news.gr


Ετικέτες για αναζήτηση φορολογία σύνταξη ΕΛΤΕ δημόσιο υπεραξία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο