Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Ο Ο.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στα πρόθυρα κλεισίματος

Συνάντηση Προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ και Προέδρου ΔΗΜΑΡ, κ. Φ. Κουβέλη

Περισσότερα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαιτίας των φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση προέβλεψε  ότι θα έχουμε μέσα στο 2014 το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και το Πρόεδρό της κ. Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποίησε ότι με την ακολουθούμενη πολιτική ο ΟΑΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Φ. Κουβέλης δήλωσαν:

Γ. Καββαθάς: Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο, κ. Κουβέλη. Του θέσαμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερφορολόγηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα από τον κώδικα φορολογικής απεικόνισης και τα εξαντλητικά πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται. Οι επιχειρήσεις οι οποίες κατόρθωσαν να επιβιώσουν τα 4 χρόνια της κρίσης θα κλείσουν μέσα στο 2014 δημιουργώντας βεβαίως και προβλήματα, αύξηση της ανεργίας και κοινωνική αναταραχή. Από την άλλη πλευρά - κι έχουμε τη πλήρη στήριξη του Προέδρου στα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα τα οποία είναι καίρια για τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες, - θεωρούμε ότι ο ασφαλιστικός μας φορέας βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος. Περισσότεροι από 350.000 συνάδελφοί μας είναι εκτός ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι επαγγελματίες προς τον οργανισμό έχουν συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 7 δις και αν δεν πάμε σε μια ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών των επαγγελματιών θα έχουμε πλειστηριασμούς κατοικιών μετά τη λειτουργία από 1-1-2014 και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Φ. Κουβέλης: Είναι δυσβάστακτη πια η κατάσταση για το χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 1.000.000 και πλέον ασφαλισμένοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται έξω από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το λόγο ότι δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Υπάρχει λύση. Να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές, να αφεθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επιλέγουν την ασφαλιστική κάλυψη, επιλέγοντας ειδικότερα την κλάση στην οποία θέλουν να ενταχθούν. Και βεβαίως κανένας πολίτης είτε έχει ασφαλιστική ενημερότητα είτε δεν έχει, δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Το φορολογικά πρόστιμα είναι απαράδεκτα, δυσβάστακτα και στην κυριολεξία τινάζουν στον αέρα και όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απομείνει. Αυτά πρέπει να αλλάξουν αμέσως διότι εκτός από το ότι είναι κοινωνικά άδικα είναι και οικονομικά αναποτελεσματικά. Πρέπει να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρέπει οι τράπεζες, οι οποίες έκαναν την ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα του ελληνικού δημοσίου - το δημόσιο χρέος έχει χρήματα που δόθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση - να ανοίξουν τη στρόφιγγα και να χρηματοδοτήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση η οποία είναι και η μόνη η οποία μπορεί να περιορίζει την καλπάζουσα ανεργία. Και τα άλλα λουκέτα που αναμένονται θα οδηγήσουν σε περαιτέρω εκτίναξη τους δείκτες της ανεργίας.

Taxheaven press
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο