Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Κάνιγγος 27, Τηλ. (210) 38 10 081, ΦΑΞ 38 01 227-  ΑΘΗΝΑ
W. site: www.pol.org.gr,   Email: [email protected]

Αθήνα, 5 Φλεβάρη 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 18.00 στα γραφεία της ΠΟΛ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους ελευθεροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους λογιστές και φοροτεχνικούς που έδωσαν μαζικά το παρών στη χθεσινή συγκέντρωση της ΕΦΕΕΑ στην Αθήνα, που διοργανώθηκε ύστερα από την πρόταση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ στη Γενική Συνέλευση της 25 Γενάρη.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΛ σηματοδοτώντας τη σημασία της κοινής συμπόρευσης και πάλης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων – ελευθεροεπαγγελματιών του κλάδου ενάντια σε αυτή την πολιτική που τους χτυπάει ενιαία και από την άλλη πλευρά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι οι νόμοι 4172/2013, 4174/2013, 4223/2013 και το άρθρο 2 του Ν.4225/2014 (Α.Π.Δ.), ο Νέος Κώδικας Δεοντολογίας υπηρετούν και προωθούν παραπέρα τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο με βάση τις οδηγίες της ΕΕ και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ! Μετακυλύουν ευθύνες και πρόστιμα στους λογιστές μισθωτούς και ελευθεροεπαγγελματίες που δεν τους αναλογούν, ξεπατώνουν και τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα.

Αυτοί οι νόμοι έρχονται ως συνέχεια της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, της ιδιωτικοποίησης του φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου, της σταδιακής ενίσχυσης του αντιλαϊκού χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος. Βάση για αυτές τις εξελίξεις είναι η πολιτική της ΕΕ, που στόχο έχει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, των επενδύσεων. Σε αυτά τα πλαίσια, πρέπει να φτάσουν στον πάτο τα εναπομείναντα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, να εκτοπιστούν οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι – μικροί επαγγελματίες λογιστές για να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Αυτή την πολιτική εξυπηρετούν οι πλειοψηφίες σε ΕΦΕΕΑ, ΠΟΦΕΕ και φάνηκε και από τη χθεσινή συγκέντρωση. Σε πλήρη σύμπνοια με την πλειοψηφία των δυνάμεων του ΟΕΕ (πλην ΔΠΚΟ) και της ΠΟΕ-ΔΟΥ, στο ψήφισμα που κατέθεσαν χθες στο ΥΠΟΙΚΟ μιλούν για την “αγανάκτηση του παραγωγικού ιστού της χώρας”. Απαντάμε: Δεν πλήττονται όλοι το ίδιο. Οι νόμοι για τα πρόστιμα έρχονται να προστεθούν στους προηγούμενους που περιέχουν στο σύνολο τους ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο, δηλαδή, νέα μειωμένα πρόστιμα για τις ΑΕ, ενώ για τους μισθωτούς και αυτοαπασχαλούμενους τα νέα πρόστιμα είναι δεκαπλάσια, μείωση συντελεστών φορολογίας στα μερίσματα από 25% σε 10%, διάφορες  φοροαπαλλαγές πολυεθνικών με έδρα την ΕΕ & εφοπλιστές, παραπέρα μείωση εργοδοτικών εισφορών, εξαγγελίες για μείωση φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 15%, κρατικές ενισχύσεις, κ.α. Ταυτόχρονα επιβάλουν σκληρή φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων και μικρών επαγγελματιών. Για αυτό και είναι ταξικοί.

Μιλούν περί “αντισυνταγματικότητας” του ν.4174/2013 και προτείνουν τη “συγκρότηση διευρυμένης επιτροπής διαβούλευσης από τον επιχειρηματικό κόσμο, τη νομική κοινότητα και την κοινότητα των λογιστών” που θα επεξεργαστεί ένα “δίκαιο εθνικό φορολογικό ποινολόγιο”, στα πλαίσια του Ευρωενωσιακού δικαίου που είναι αντιλαϊκό. Και βάζουμε το ερώτημα: για ποιον θα είναι δίκαιο; Στον καπιταλισμό προς όφελος ποιου λειτουργούν οι νόμοι και το σύνταγμα; Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει νόμος που να στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Επίσης, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος και του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα από το χαιρετισμό που απηύθυνε βουλευτής του στη χθεσινή συγκέντρωση, επιβεβαίωσε τη στοχοπροσήλωσή του στην πολιτική της ΕΕ, δίνει τα διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, όταν επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι χρειάζονται μέτρα για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Πρέπει να έχουμε καθαρό: η ανάπτυξη όταν έρθει, θα είναι αναιμική και θα είναι μόνο για τους μεγάλους επιχειρηματίες, αντίθετα για τα λαϊκά στρώματα θα σημαίνει ζωή κόλαση με δικαιώματα στον πάτο, συνεχή εισοδηματική αφαίμαξη για να ενισχύεται συνεχώς το κεφάλαιο να επενδύει όπου γης και να κερδοφορεί.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης της 6 Φλεβάρη 18.00 στα γραφεία της ΠΟΛ Κάνιγγος 27. Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της Ημέρας Δράσης. Μαζική συμμετοχή σημαίνει ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των δορυφόρων της (ΟΕΕ, ΠΟΦΕΕ, ΕΦΕΕΑ).

Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση της πάλης σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς (γνωρίζοντας τις δυσκολίες) ενάντια στην ΕΕ, στα μονοπώλια και την εξουσία τους όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Αυτό θα επιτευχθεί ενιαία και σε συμμαχία με όλη την εργατική τάξη, με τους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου και γενικότερα τους μικρούς επαγγελματίες και τη φτωχομεσαία αγροτιά που σήμερα αγωνίζεται για την επιβίωσή της.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

•    Άμεσα υπογραφή ΣΣΕ. Είναι ο μόνος τρόπος κατοχύρωσης των μισθωτών λογιστών και γενικότερα εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες
•    Απόσυρση του Κώδικα Δεοντολογίας
•    Απόσυρση των ν.4174/2013, ν.4172/2013, ν.4223/2013
•    Άμεσα απόσυρση του σχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
•    Κατάργηση όλων των χαρατσιών
•    Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
•    Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς & αυτοαπασχολούμενους με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, την αφορολόγητη πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.
•    Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όλο το διάστημα ανεργίας & για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
•    Όχι στην φορολογική εξόντωση και στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών λογιστών. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
•    Όχι στην τήρηση λογιστικών βιβλίων από τους αγρότες. Να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος. Οι αγρότες να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους. Να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο