Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πρόωρο να γίνονται εικασίες» απαντά η Κομισιόν στις αναφορές για συμφωνία Αθήνας - τρόικας

«Πρόωρο να γίνονται εικασίες» απαντά η Κομισιόν στις αναφορές για συμφωνία Αθήνας - τρόικας

Η κυβέρνηση και οι δανειστές της Ελλάδας «είναι κοντά σε συμφωνία για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014», ένα από τα κύρια θέματα που καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters την Τρίτη πηγές με άμεση γνώση των συνομιλιών.

Παραμένουν, ωστόσο, τα αγκάθια των stress tests των τραπεζών, οι επιπτώσεις της απόφασης του ΣτΕ για τους ένστολους και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και έχουν διακοπεί τρεις φορές, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014-2015 και την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι για να υπάρξει συμφωνία και να λάβει η Ελλάδα τουλάχιστον την δόση των 4,9 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από το τελευταίο τρίμηνο του 2013, οι δύο πλευρές χρειάζεται να επιλύσουν επίσης μια σειρά θεμάτων, όπως οι όροι των τεστ αντοχής των τραπεζών και οι επιπτώσεις της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές των ένστολων.

Ωστόσο μετά το τηλεγράφημα του Reuters, πηγές προσκείμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις οποία επικαλείτο το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν: «Δεν διαθέτουμε ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2013. Όταν θα τα έχουμε θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Μέχρι τότε είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες για το κατά πόσο τα προβλήματα έχουν επιλυθεί».

Νωρίτερα, το Reuters επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι ξένοι δανειστές έχουν σε μεγάλο βαθμό γεφυρώσει τις διαφορές τους όσον αφορά το πιθανό δημοσιονομικό κενό του 2014. Επίσης, επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης το πρακτορείο αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να χρειαστεί 10 δισ. ευρώ με 20 δισ. ευρώ στο τρίτο πακέτο διάσωσης για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο 2014-2015.

Πηγή Τα Νέα


Ετικέτες για αναζήτηση test Κομισιόν δημοσιονομικό κενό ΣτΕ τρόικα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο