Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την αναστολή του φόρου υπεραξίας ακινήτων ζητάει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης

Ευθύνες στην κυβέρνηση, και ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών, διότι οδήγησε «σε πλήρη κατάρρευση την κτηματαγορά» και «μείζον ποσοστό των φορολογουμένων σε αδυναμία εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων», επιρρίπτει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε και απευθύνει στον κ. Στουρνάρα.

«Η παντελώς αδικαιολόγητη σώρευση των φόρων ακίνητης περιουσίας των ετών 2010, 2011, 2012 και 2013, με την απαίτηση να καταβληθούν εντός του πενταμήνου Οκτωβρίου 2013- Ιανουαρίου 2014, δημιούργησε στο μείζον ποσοστό των φορολογουμένων μεγάλη αν όχι ανυπέρβλητη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους», αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει ότι «αποκορύφωμα της πολιτικής αυτής, που εγγίζει τον χαρακτηρισμό της ως παντελώς ανεύθυνης, είναι η εφαρμογή από 1.1.2014 του φόρου αυτόματου υπερτιμήματος (φόρου υπεραξίας) στις προσδοκώμενες ολίγες μεταβιβάσεις».
Ο κ. Κακλαμάνης καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή αν θα απελευθερώσει την κτηματαγορά από την κατάσταση της πλήρους καθίζησης, είτε αναστέλλοντας την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας ακινήτων ή προσδιορίζοντας σε συγκεκριμένο ποσοστό επί της τιμής του μεταβιβαζόμενου ακινήτου (πχ 3% όπως ισχύει και σε άλλες χώρες της ΕΕ) του φόρου αυτόματου υπερτιμήματος, γεγονός που, όπως σημειώνει, θα οδηγήσει σε αναθέρμανση της κτηματαγοράς και εισροή σημαντικών εσόδων στα δημόσια ταμεία.

ΠΗΓΉ ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο