Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

1o ψήφισμα της 69ης Σ.τ.Α. του Ο.Ε.Ε. - Κατάργηση των προστίμων

1o ΨΗΦΙΣΜΑ της 69ης Σ.τ.Α. του Ο.Ε.Ε.

Την κατάργηση των άρθρων 54-61 του Ν.4174/2013 για τα φορολογικά πρόστιμα ζητάνε οι εκπρόσωποι των Οικονομολόγων της Χώρας

Τα Μέλη της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) που εκπροσωπούμε το σύνολο των Οικονομολόγων της Χώρας, ενώνουμε την κραυγή αγωνίας των Μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) με των Συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών και των Επαγγελματικών φορέων απέναντι στα εξοντωτικά πρόστιμα και ποινές, που επιβάλλουν αδιακρίτως «κατά δικαίων και αδίκων» για φορολογικές παραβάσεις μην διακρίνοντας την πρόθεση από την αμέλεια ο Ν.4174/2013 όπως ισχύει.

Με το παρόν ψήφισμα ζητούμε την κατάργηση των άρθρων 54-61 του Ν.4174/2013 για τα φορολογικά πρόστιμα τα οποία κατά κοινή ομολογία δεν στοχεύουν μόνον στην πάταξη της φοροδιαφυγής (στόχο, τον οποίο και εμείς επιδιώκουμε) αλλά δυστυχώς θα επιφέρουν την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας.

Προτείνουμε, μέσα από διάλογο με την συμμετοχή του Ο.Ε.Ε. και των αρμοδίων φορέων, τον επανακαθορισμό των προστίμων από μηδενική βάση λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

- την θέληση όλων για την πάταξη της πραγματικής φοροδιαφυγής
- την λογική του διαχωρισμού της αμέλειας από την πρόθεση
- την αναλογικότητα με την ζημία που υφίστανται τα Δημόσια Έσοδα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο