Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψήφισμα διαμαρτυρίας - Συγκέντρωση σήμερα 4/2 στην Πλατεία Συντάγματος ώρα 11:00 και στην Νομαρχία Ιωαννίνων

Κάλεσμα, την 04/02/2014 στην Πλατεία Συντάγματος ώρα 11:00, προς όλους τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς της Ελλάδας, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής παράταξης και πεποίθησης απευθύνουν οι σύλλογοι Λογιστών - Φοροτεχνικών καθώς και η ΠΟΕ-ΔΟΥ που στηρίζει αυτη την πρωτοβουλία.

ΕΦΕΕΑ, ΠΟΦΕΕ, ΕΦΦΕΑΠ, ΕΚΟΦΑΝ, Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α, και λοιποί σύλλογοι καλούν τα μέλη τους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση η οποία έχει σαν κύριο σκοπό την απόσυρση των απεχθέστατων διατάξεων σχετικά με τα φορολογικά πρόστιμα.

Συγκέντρωση θα γίνει και στα Ιωάννινα:

---
Λογιστές-Φοροτεχνικοί-Οικονομολόγοι Ιωαννίνων

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν διάφοροι σύλλογοι στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η αυριανή διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος, καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10:30 στη νομαρχία Ιωαννίνων με σκοπό την άρση των εξοντωτικών προστίμων ΦΠΑ & ΙΚΑ.

Συνάδελφοι, είναι επιτακτική η ανάγκη να παραβρεθούμε σύσσωμοι λογιστές και υπάλληλοι λογιστηρίων για την επίτευξη του κοινού σκοπού.
---


Δείτε εδώ όλο το ιστορικό που καταδεικνύει πως μια ομάδα λογιστών - Φοροτεχνικών συσπείρωσε και αφύπνισε ένα ολόκληρο κλάδο.

_______________________________________

Προς
Τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια,
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά,
Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο,
Τον Πρόεδρο της Βουλής , κ. Ευάγγελο - Βασίλειο Μεϊµαράκη
Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα,
Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη,
Τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κοµµάτων
Τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη,

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.) που απηύθυνε κάλεσμα, προς όλους τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς της Ελλάδας, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής παράταξης και πεποίθησης, και με τη συμμετοχή και στήριξη της Ομοσπονδίας Εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ), καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.), συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου 2014 και

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

υψώνουμε τείχος αντίδρασης και διαμαρτυρίας για τις αδικίες των φορολογικών νόμων και τον παραλογισμό και μη νομιμότητα των εξοντωτικών προστίμων που ισχύουν από 1.1.2014.

Παράλληλα βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στο αγωνιώδες ψήφισμα που σας έστειλε προ ημερών με πρωτοβουλία της ΠΟΦΕΕ, η συντονιστική επιτροπή των 14 φορέων, που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο του µικροµεσαίου επιστημονικού, επιχειρηματικού, επαγγελματικού και γενικά παραγωγικού δυναμικού της Χώρας και ενώνουνε την κραυγή αγωνίας και απόγνωσής µας.

Σήμερα με το παρόν ψήφισμα και µε την επιθυµούµενη συνάντηση, ο κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών που ζει από κοντά και αφουγκράζεται τα δεινά που υφίσταται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση η μικρομεσαία Ελληνική επιχείρηση, προσπαθούμε να σας µεταφέρουµε τους εύλογους προβληµατισµούς και την δίκαιη αγανάκτηση σύσσωμου του παραγωγικού ιστού της χώρας, για τα νοµοθετηµένα με τον Ν. 4174/2013 και ισχύοντα από 1-1-2014 φορολογικά πρόστιμα, τα οποία κατά κοινή ομολογία δεν στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής (στόχο, τον οποίο βεβαίως όλοι συµµεριζόµαστε και στον οποίο όλοι συµπαρατασσόµαστε), αλλά στην εξόντωση της µικροµεσαίας επιχείρησης (από τον αυτοαπασχολούμενο επιστήμονα και τον πάροχο υπηρεσιών έως τον ελεύθερο επαγγελματία και τον µικροκαταστηµατάρχη, αλλά και τον πιο απλό ιδιοκτήτη ακινήτου).

Η πολιτική της αδιάκριτης επιβολής τριπλών και τετραπλών προστίμων παραβιάζει κατάφορα τις θεμελιώδεις νομικές και δικαιϊκές αρχές και κυρίως παραβιάζει την αρχή της απαγόρευσης της διπλής φορολογίας για την ίδια αιτία (non bis in idem), Εν προκειμένω μάλιστα οι νέες ρυθμίσεις τιμωρούν με φορολογικά πρόστιμα μία παράβαση, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερες φορές για την ίδια αιτία και μάλιστα όχι σε περίπτωση διαπίστωσης φοροδιαφυγής κατόπιν ελέγχου, αλλά στην περίπτωση «εθελούσιας συμμόρφωσης» (με προσέλευση δηλαδή της επιχείρησης να υποβάλει εκπρόθεσμα, είτε λόγω παραδρομής του Λογιστή- Φοροτεχνικού, είτε λόγω ανώτερης βίας, είτε λόγω αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας μία οποιαδήποτε δήλωση).

Σας είναι προδήλως γνωστό ότι η κρατούσα νομική άποψη και η νομολογία (βλ. και Σ.τ.Ε., απόφαση 1500/1986), είναι αντίθετη με την παραβίαση της αρχής, αυτής ως γενική αρχή τόσο του δικού μας Συντάγματος, όσο και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πηγάζει από το άρθρο 50 του χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων και αντίκειται στο άρθρο 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) που κυρώθηκε από τη Χώρα μας με το Ν.Δ. 53/1974 και μετά την κύρωσή του, έχει δυνάμει της διατάξεως του άρθρου 28, παρ. 1 του Συντάγματος, υπερνομοθετική ισχύ, ενώ παράλληλα παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της φορολογικής ισότητας που καθιερώνεται από τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 5 του Συντάγματος. (π.χ. ίδιο πρόστιμο 1.000 ευρώ , σε εκπρόθεσμη χρεωστική δήλωση με φόρο είτε 10 ευρώ είτε 50.000 ευρώ).

Τα πρόστιμα αυτά αν εφαρμοσθούν θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τον κλάδο μας.

Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται με τέτοιου είδους μέτρα.

Η χώρα έχει ανάγκη από σύγχρονο και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική της ανάπτυξη.

Σε µία εποχή, που ο µικροµεσαίος παραγωγικός ιστός της χώρας επιβάλλεται να διατηρηθεί στην ζωή, για να τρέξει την προσδόκιμη για όλους ανάπτυξη και ανάκαμψη της πατρίδας µας, η εύκολη και αβασάνιστη λύση της επιβολής καταστροφικών ποινών µε ισοπεδωτικές διατάξεις, οι οποίες εξαφανίζουν κάθε ίχνος επιείκειας και αναλογικότητας, οδηγεί σίγουρα στην αντίθετη λύση.

Συνεπώς η εξοντωτική διπλή, τριπλή και τετραπλή επιβολή των προστίμων με τις διατάξεις των άρθρων 19, 53, 54, 57, 58, 59, του Ν. 4174/2013 καταλύει κάθε έννοια δικαίου και απειλεί την εικόνα της Χώρας µας ως κράτους δικαίου.

∆ηµιουργεί δε, εύλογες αμφιβολίες και σκέψεις, ακόμη και για την σκοπιμότητα ή την αφετηρία της ψήφισης των εξοντωτικών αυτών διατάξεων.

Ζητάμε

Να καταργηθούν άμεσα όλες αυτές οι διατάξεις των εξοντωτικών προστίμων που δεν στοχεύουν στην πραγματική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, αλλά στην εξόντωση και στην τιμωρία αυτών που, µε απέλπιδες αξιοπρεπείς προσπάθειες, απέμειναν να παράγουν σήμερα στην χώρα µας.

Παράλληλα με πρωτοβουλία της, η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (κος Στουρνάρας, κος Μαυραγάνης, κος Θεοχάρης) να συγκροτήσει μία διευρυμένη επιτροπή διαβούλευσης που θα εκπροσωπεί το σύνολο του µικροµεσαίου επιχειρηματικού, επαγγελματικού και γενικά παραγωγικού δυναμικού της Χώρας, με εκπροσώπηση και της νομικής κοινότητας καθώς και της κοινότητας των Εφοριακών και των Λογιστών – Φοροτεχνικών, χωρίς βεβαίως την απουσία της νομοθετικής εξουσίας (των βουλευτών των κομμάτων), η οποία θα αναλάβει να επανασυντάξει ένα εθνικό φορολογικό ποινολόγιο, δίκαιο που θα διέπεται από αρχές και κανόνες που ισχύουν στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, θα υπηρετούν τη χρηστή Διοίκηση χωρίς την εκτροπή των θεμελιωδών συνταγματικών μας αρχών και τον στόχο της τιμωρίας που εξοντώνει οικονομικά και εκδικείται το επιχειρείν, αδιακρίτως (αν φοροδιαφεύγει ή όχι η Επιχείρηση).Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο