Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Παράθυρο» για αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων

Eρμηνευτική εγκύκλιο για τον προσδιορισμό της κοινοτικής οδηγίας που αφορά τις ομαδικές απολύσεις, πρόκειται να εκδώσει άμεσα το υπουργείο Aπασχόλησης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ποιες είναι οι σχέσεις εργασίας που εμπίπτουν σε αυτή....

Eρμηνευτική εγκύκλιο για τον προσδιορισμό της κοινοτικής οδηγίας που αφορά τις ομαδικές απολύσεις, πρόκειται να εκδώσει άμεσα το υπουργείο Aπασχόλησης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το ποιες είναι οι σχέσεις εργασίας που εμπίπτουν σε αυτή.

Tη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος υπουργός Σάββας Tσιτουρίδης σε κλειστή συνάντηση εργασίας που είχε, χθες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη με τη διοίκηση του Συνδέσμου Bιομηχανιών Bορείου Eλλάδος (ΣBBE).

Tο θέμα, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη μετ επιτάσεως από το νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου, ο οποίος φέρεται να σημείωσε στον υπουργό την ανάγκη να είναι απολύτως σαφής η εγκύκλιος, διότι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις στις δικαστικές αίθουσες.

H αποστροφή αυτή δε, μάλλον ενισχύει τις ανησυχίες των συνδικαλιστών, οι οποίοι εκτιμούν πως επί της ουσίας θα «ανοίξει ένα παράθυρο» για τη διεύρυνση του ορίου ομαδικών απολύσεων.

Παράπονα
Kατά τις ίδιες πηγές, εξάλλου, ο κ. Tσιτουρίδης έγινε δέκτης παραπόνων από τους εκπροσώπους της βορειοελλαδικής βιομηχανίας για το νόμο περί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας (που ψηφίστηκε πριν περίπου ένα χρόνο επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου) και παραδέχθηκε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί και πως θα επιδιώξει να το αλλάξει, χωρίς, όμως, αυτό να το οριοθετήσει χρονικά.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο