Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην Εφορία για τη μη υποβολή συγκεντρωτικών

Xιλιάδες επαγγελματίες που δεν υπέβαλαν καθόλου τη συγκεντρωτική κατάσταση πελατών - προμηθευτών για το έτος 2004 εντόπισε και φέτος ο ηλεκτρονικός έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ολοκλήρωσε τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις....

Xιλιάδες επαγγελματίες που δεν υπέβαλαν καθόλου τη συγκεντρωτική κατάσταση πελατών - προμηθευτών για το έτος 2004 εντόπισε και φέτος ο ηλεκτρονικός έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ολοκλήρωσε τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στις συγκεντρωτικές καταστάσεις που υπέβαλαν πέρυσι περίπου 600.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, το Taxis διασταύρωσε το περιεχόμενο της συγκεντρωτικής κατάστασης ενός προμηθευτή με το αντίστοιχο ενός πελάτη και εντόπισε διαφορές ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στα τιμολόγια των πελατών και των προμηθευτών, ενώ «πιάστηκαν» και πολλοί επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν υπέβαλαν τη συγκεντρωτική κατάσταση.

Tα αποτελέσματα από τον δεύτερο κύκλο ηλεκτρονικών διασταυρώσεων θα αποσταλούν στις εφορίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των εταιρειών που θα υποστούν φορολογικό έλεγχο.

Oι επιτηδευματίες αυτοί μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κληθούν από την εφορία προκειμένου να υποβάλουν συγκεντρωτική κατάσταση και να πληρώσουν τα πρόστιμα που ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων κυμαίνονται από 293 ευρώ έως 880 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των βιβλίων για ακαθάριστα έσοδα μέχρι 14.673 ευρώ. Για ποσά άνω των 14.673 ευρώ, τα πρόστιμα τριπλασιάζονται και διαμορφώνονται από 879 έως 2.640 ευρώ ανάλογα με τα τηρούμενα βιβλία.

Nέου τύπου διασταυρώσεις
Για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2005 που υποβάλλονται το διάστημα αυτό (η προθεσμία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου) η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προγραμματίζει νέου τύπου διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσει περιπτώσεις εικονικών ή πλαστών συναλλαγών ή τους επιτηδευματίες που δεν εμφανίζουν τα ποσά που εισέπραξαν ή «φουσκώνουν» τις δαπάνες τους.

Mε την αναβάθμιση του Taxis, οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις θα εκτελούνται άμεσα.

Eιδικότερα, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα θα διασταυρώνει τα τιμολόγια που εμφανίζουν οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών με τα έσοδα και τις δαπάνες που αναγράφονται στο έντυπο E3 (οικονομικά στοιχεία επιτηδευματιών), αλλά και με τα καθαρά κέρδη που δηλώνονται στο έντυπο E1. Eπίσης, τα ποσά των τιμολογίων θα συσχετίζονται με τις δηλώσεις ΦΠA προκειμένου να εντοπιστούν εστίες φοροδιαφυγής και από τον ΦΠΑ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο