Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οικονομική ενίσχυση αφού υποβληθούν φορολογικές δηλώσεις

Τις φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2013 δηλώνει ότι αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα παροχής οικονομικής ενίσχυσης που είναι γνωστό ως «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Αυτό ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βας. Κεγκέρογλου, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούμε να πάμε με τα εισοδήματα του 2011, τα οποία είναι τελείως διαφορετικά απ’ αυτά του 2012. Έτσι, η πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί για οικονομική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι μετά τις 20 Μαρτίου, ημερομηνία μετά την οποία θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων», συμπλήρωσε, για να προσθέσει ότι έναρξη ισχύος του μέτρου θα θεωρείται η 1η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, με αφορμή ερώτηση της οποίας έγιναν οι σχετικές δηλώσεις του κ. Κεγκέρογλου, επέκρινε την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή ενός απολύτως αναγκαίου μέτρου και τόνισε ότι το κόμμα της ζητεί άμεση και καθολική, αντί της «πιλοτικής», εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο υφυπουργός Εργασίας είπε πως καθολική εφαρμογή θα ισχύσει από το 2015.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο