Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α. - Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Τρίτης 4 Φλεβάρη

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής

Αθήνα , 30 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4172, 4174, 4223, Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ!

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 11.00 πμ στο Σύνταγμα

Συνάδελφοι,

Εδώ και μεγάλο διάστημα ελ. επαγγελματίες και μισθωτοί λογιστές - φοροτέχνες, αλλά και όλοι οι μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματίες, βρίσκονται σε αναβρασμό με τους τελευταίους νόμους (4172/2013, 4174/2013 και 4223/2013) για τη φορολογία εισοδήματος - ακινήτων και το νέο ποινολόγιο. Γίνεται πρόδηλο ότι όλοι αυτοί οι νόμοι, σε συνδυασμό και με το νέο κώδικα δεοντολογίας οδηγούν σε επιδείνωση της θέσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών λογιστικών γραφείων.

Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις ευνοούν και προωθούν παραπέρα τη συγκέντρωση των λογιστικών - φοροτεχνικών υπηρεσιών σε μεγάλες λογιστικές - ελεγκτικές επιχειρήσεις. Είναι συνέχεια των ευρωενωσιακών οδηγιών και νόμων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Είναι σαφές ότι την τεράστια φορολογική επιδρομή που δεχόμαστε ούτε μπορούμε να τη σηκώσουμε αλλά και ούτε βαραίνει με τον ίδιο τρόπο όλους μας. Η ραγδαία αύξηση των φορολογικών συντελεστών και η κατάργηση του αφορολόγητου τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. Η κυβέρνηση φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού, προωθεί την καπιταλιστική ανάκαμψη με το λαό στη χρεοκοπία.

Με το νέο ποινολόγιο φορτώνονται υπέρογκα πρόστιμα (τα περισσότερα για «ψύλλου πήδημα») στις πλάτες εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων. Τις περισσότερες φορές αυτά τα πρόστιμα προέρχονται από την αντικειμενική αδυναμία των φορολογούμενων να αποπληρώσουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ενώ πλέον θα αρχίσουμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις βαρών προστίμων από εκ παραδρομής ανυπόβλητες ή τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ. ΑΠΔ κλπ. Είμαστε υποχρεωμένοι να «ισορροπούμε» στις απαιτήσεις και πιέσεις των επιχειρηματιών και των φορολογικών αρχών με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές οι ευθύνες να μετατοπίζονται στις πλάτες μας.

Η Διοίκηση της ΠΟΦΕΕ έχει βαριές ευθύνες. Έχει στηρίξει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Το μόνο που την απασχολεί είναι το μοίρασμα της πίτας για τις λογιστικές εταιρίες. Για αυτό το λόγο αποπροσανατολίζει καλλιεργώντας αυταπάτες ότι με διαβουλεύσεις τάχα θα διασφαλίσει κάποια ψίχουλα για τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές - φοροτέχνες. Καλλιεργούν λογική εφησυχασμού και υποταγής στην αντιλαϊκή νομιμότητα εξαγγέλλοντας προσφυγές στο ΣτΕ. Είναι αυταπάτη να νομίζει κάποιος ότι μπορεί να διασφαλίσει τα δικαιώματα του από το σύνταγμα. Το σύνταγμα κατοχυρώνει και προστατεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων στη χώρα μας, προστατεύει το σύστημα της εκμετάλλευσης του λαού, εδραιώνει ως ανώτερες τις συνθήκες της Ε.Ε. Ό,τι κέρδισε ο λαός μας διαχρονικά το κατέκτησε με σκληρούς αγώνες κόντρα στους αντιλαϊκούς νόμους και όχι χρησιμοποιώντας το σύνταγμα. Οι νόμοι που ψηφίζονται επί δεκαετίες είναι αντιλαϊκοί!

Οι δυνάμεις που υιοθετούν παρόμοιες λογικές όχι μόνο κοιμίζουν τους συναδέλφους, άλλα τους σπρώχνουν  στην απάθεια και στη μείωση των απαιτήσεων. Για αυτό το λόγο περιορίζουν τα αιτήματα σε τροποποιήσεις άρθρων του Ν. 4174/2013, που βολεύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί επαγγελματίες λογιστές - φοροτέχνες έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργατοϋπάλληλους και τους φτωχούς αγρότες ενάντια στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια. Έχουν απέναντί τους τις κυβερνήσεις και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μεγαλοστελέχη και τους εκπρόσωπούς τους.

Συνάδελφοι,

Κάντε στην άκρη τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΦΕΕ. Απομονώστε τις δυνάμεις που μας καλούν να γίνουμε βαστάζοι των συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πλασάροντας αγωνιστικό προφίλ και φορώντας αντιμνημονιακή προβιά. Αυτές οι δυνάμεις μέσα και έξω από το ΟΕΕ έχουν συμβάλει στον να προωθηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα. Συσπειρωθείτε στις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.

Απαιτούμε να καταργηθούν τώρα οι νόμοι 4172/2013, 4174/203, 4223/2013.

Στις 25 Ιανουαρίου 2014 η Γ.Σ. της ΕΦΕΕΑ, μετά από πρόταση και πίεση της παράταξής μας, πήρε απόφαση για συγκέντρωση των ελευθέρων επαγγελματιών λογιστών την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 11.00 πμ στο Σύνταγμα και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή!

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της ΠΟΛ. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση που οργανώνει στις 6/2/2014. Η μόνη διέξοδος για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες λογιστές, είναι η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος στο κλάδο, που θα διεκδικήσει φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Στην κατεύθυνση της πλήρης κατάργησης όλων των αντιλαϊκών νομοθετημάτων κλιμακώνουμε, οργανώνουμε τη πάλη μας, διεκδικούμε :

-Απόσυρση των ν.4174/13, ν.4172/13, ν.4223/13 και του άρθρου 2 του νόμου 4225 (ΑΠΔ)

-Απόσυρση του Κώδικα Δεοντολογίας.

-Άμεσα απόσυρση του νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία

-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών χαρατσιών

-Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

-Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον κλάδο λογιστικών-φοροτεχνικών-ελεγκτικών υπηρεσιών με βάση τις διεκδικήσεις της Π.Ο.Λ. Είναι ο μόνος τρόπος κατοχύρωσης των μισθωτών λογιστών και γενικότερα εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες

-Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, ατομικό 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Αφορολόγητες την πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και τη δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.

-Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.

-Όχι στην φορολογική εξόντωση και στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών λογιστών.

-Οι αγρότες να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους. Να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος. Να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.


ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ           
210 4967006 6944444166

ΖΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ           
2109574997 6945931352

ΚΗΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           
2108810410 6936075160

ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     
210 3210777 6977684371

ΤΣΑΜΟΥΤΑΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ           
210 8624188 6942070169


Ετικέτες για αναζήτηση φορολογικά πρόστιμα Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο