Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Οι νόμοι 4172, 4174, 4223 και ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας πρέπει να καταργηθούν τώρα γιατί είναι νόμοι αντιλαϊκοί

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

http://www.dpk-o.gr/

ΟΙ ΝΟΜΟΙ 4172, 4174, 4223, Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ!

Το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προώθησε και ψήφισε μια σειρά νόμους, Νέος Κώδικας Φορολογίας  Εισοδήματος, Ενιαίος Φόρος ακινήτων,  Κ.Φ.Α.Σ. , Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών κ.α. Οι νόμοι αυτοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., πρίν και μετά την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Είναι ενταγμένες και υπηρετούν το σύνολο των αναδιαρθρώσεων που απαιτούν τα μονοπώλια και η αστική τάξη στη χώρα μας. Επιταχύνουν τη διαδικασία της συγκέντρωσης της αγοράς, της παραγωγής, των υπηρεσιών και της γής στους μονοπωλιακούς ομίλους και στις καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Τα μνημόνια υλοποιούν με ταχύτερους ρυθμούς αυτή τη στρατηγική του κεφαλαίου αφού συμπεριλαμβάνουν όλους τους σχεδιασμούς και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., που είχαν αποφασισθεί ήδη από τη δεκαετία του 1990.

Οι νόμοι αυτοί επιβάλουν σκληρή φορολογική αφαίμαξη του λαού, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν στο σύνολο τους ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο (μείωση συντελεστών φορολογίας στα μερίσματα από 25% σε 10%, διάφορες  φοροαπαλλαγές πολυεθνικών με έδρα την Ε.Ε. & εφοπλιστές, παραπέρα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, εξαγγελίες για μείωση φορολογικού συντελεστή επιχειρήσεων στο 15% κ.α.) για αυτό και είναι  ταξικοί.

Όλοι αυτοί οι νόμοι κινούνται στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής της Ε.Ε. για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, που ενισχύουν τα κέρδη των  μονοπωλιακών ομίλων, και ευνοούν την καπιταλιστική ανάκαμψη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης συνδέονται με το στόχο της κυβέρνησης για «Πρωτογενές Πλεόνασμα» προκείμενου να εξασφαλιστεί ζεστό κρατικό χρήμα για ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων πατώντας στη χρεοκοπία του λαού.

Ο Νόμος 4174/2013 φορτώνει υπέρογκα πρόστιμα που θα προκύπτουν από την αδυναμία καταβολής των φόρων στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση της φορολογίας που προκύπτει από τους φορολογικούς νόμους που ψηφίστηκαν πρόσφατα,  χτυπάει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, λογιστές-φοροτέχνες, πρώτα και ΚΥΡΙΑ  επειδή είναι οι ίδιοι ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ! Επιπλέον επιβάλει βαριά πρόστιμα, χωρίς καμιά διάκριση, χωρίς καμιά εξαίρεση για λάθη ή ακούσιες παραλείψεις.

Στους λογιστές πιο συγκεκριμένα και σε συνδυασμό με τον αντιδραστικό Κώδικας Δεοντολογίας μετακυλύει τα πρόστιμα στη λογική της συνυπευθυνότητας, κατεύθυνση που εφαρμοζόταν ήδη και από προηγούμενους νόμους & διατάγματα. Οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι λογιστές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες εργασίας και συνεχούς εντατικοποίησης, σε βαθμό φυσικής και ψυχικής εξόντωσης (απλήρωτες ώρες δουλειάς, επαγγελματικές ασθένειες, άγχος σε σχέση με τις προθεσμίες).

Προβλήματα στο taxis,, πολυνομοθεσία , (αφού ότι ίσχυε μέχρι χθες δεν ξέρεις αν ισχύει σήμερα). Ο λογιστής καλείται, μέσα από έναν κυκεώνα νόμων, ερμηνευτικών εγκυκλίων, ΠΟΛ, να ερμηνεύσει μόνος του τον νόμο, αφού οι διευκρινήσεις που δίνονται από το Υπουργείο είναι ελλιπείς,  αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων καταργήσεων Δ.Ο.Υ. κτλ. Πολλές φορές παρατηρείται αδυναμία υποστήριξης των προγραμμάτων που δέχονται τις δηλώσεις που καλούνται να υποβάλλουν οι λογιστές (Υπηρεσίες ΣΕΠΕ κτλ). Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται με το 4174/2013 για εκπρόθεσμές, διαδικαστικές παραβάσεις ΦΠΑ, ΦΜΥ, λάθη στην ΑΠΔ κτλ αρχικά θα επιβάλλονται στους πελάτες/επιχειρήσεις για λογαριασμό των οποίων δουλεύει  ο λογιστής και ουσιαστικά θα μεταφέρονται  στο λογιστή, μισθωτό ή αυτοαπασχολούμενο.

Δεν χτυπιούνται ενιαία μεγάλο κεφάλαιο–εργαζόμενοι–μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι. Για το μεγάλο κεφάλαιο ισχύουν μια σειρά φοροελαφρύνσεις, φοροαπαλλαγές, κρατικές ενισχύσεις και αντίστροφα για εργαζόμενους και μικρούς επαγγελματίες διαμορφώνεται πλέον ένα πλαίσιο εφιαλτικό εντός του οποίου δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας, ουσιαστικά ο λογιστής, μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος  επαγγελματίας, είναι συνυπεύθυνος για οποιαδήποτε παράβαση έχει διαπράξει η επιχείρηση. Ο λογιστής καλείται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα κεφαλαίου & κυβερνήσεων. Καλείται είτε να συγκαλύπτει είτε να καταδίδει. Ο Κώδικας Δεοντολογίας επίσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ρόλο του  ΟΕΕ (επαγγελματική άδεια σε ισχύ, «δια βίου» μάθηση μέσω σεμιναρίων του ΟΕΕ, απαγόρευση υποβάθμισης του κύρους του κλπ). Απειλεί με βαριές ποινές όποιον εργαζόμενο τολμήσει να αμφισβητήσει την αντιλαϊκή κατεύθυνση του ΟΕΕ, αλλά και όποιον μισθωτό τολμήσει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του στους επιχειρηματικούς ομίλους αποκαλύπτοντας τις αντεργατικές μεθοδεύσεις τους. Ορίζει το ΟΕΕ σε ρόλο πιστοποιητή και ρυθμιστή του επαγγέλματος σε συνθήκες απελευθέρωσης του, υποβαθμίζοντας στην πράξη ακόμα περισσότερα τα πτυχία σε σχέση με το περιεχόμενο σπουδών και την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Έχουν ευθύνη η πλειοψηφία  των δυνάμεων που συμμετείχαν στη Διοίκηση του Ο.Ε.Ε,  ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ), ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, ΣΥΝΑΡΟΕ (ΠΡΩΗΝ ΣΕΠΟ) που έχουν υποστηρίξει διαχρονικά όλες αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές που επήλθαν με τον Κώδικα Δεοντολογίας. Η κυβέρνηση έχει ενσωματώσει επί της ουσίας τις δικές τους προτάσεις.

Οι συνέπειες των νόμων αυτών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται μόνο  με κριτικές και αφορισμούς για το ύψος των προστίμων. Η αναγκαία μείωση των προστίμων από το Υπ.Οικ, για τους εργατοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους, δεν μπορεί να περιορίσει τον τεράστιο όγκο δουλειάς, δε μπορεί να ανακόψει τη τάση συγκεντροποίησης του κύριου όγκου των λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών στα χέρια των μεγάλων πολυεθνικών του κλάδου, στα σύγχρονα λογιστικά κάτεργα, με τις γνωστές κυβερνητικές διασυνδέσεις.

Οι νόμοι 4172/2013, 4174/2013, 4223/2013, ο Νέος Κώδικας Δεοντολογίας υπηρετούν και προωθούν παραπέρα τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο με βάση τις οδηγίες της ΕΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ!

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Π.Ο.Λ. και των σωματείων της, των Επιτροπών Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ. Μονόδρομος για εμάς είναι η οργάνωση της πάλης σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς, ενάντια στην Ε.Ε., στα μονοπώλια και την εξουσία τους, την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων. Ενιαία και σε συμμαχία με όλη την εργατική τάξη, με τους μικρούς επαγγελματίες του κλάδου, γενικότερα τους μικρούς επαγγελματίες και τη φτωχομεσαία αγροτιά που σήμερα αγωνίζεται για την επιβίωσή της, παλεύουμε σε αυτήν την κατεύθυνση για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Αυτή η συμμαχία δεν μπορεί παρά να έχει αντιμονοπωλιακό–αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, πρέπει να έχει κοινωνικοταξικό χαρακτήρα, να χτίζεται από τα κάτω, από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους. Σε αυτή την συμμαχία δεν χωρούν οι εκπρόσωποι των μονοπωλιακών ομίλων, μεγαλοοστελέχη επιχειρήσεων, που ουσιαστικά διεκδικούν διαφορετικό μοίρασμα της αγοράς για τα συμφέροντα των δικών τους επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν οι κομπάρσοι στο θέατρο των αντιθέσεων των μεγάλων εταιριών και μπαλάκι στο διπολικό παιχνίδι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι ικανότερος διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής. Δεν θα γίνουν βαστάζοι στις κυβερνήσεις, είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν στις βασικές στρατηγικές επιλογές.

Η μόνη διέξοδος για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες λογιστές, είναι η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος στο κλάδο, που θα διεκδικήσει φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αποδέσμευση από την Ε.Ε., μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Στην κατεύθυνση της πλήρης κατάργησης όλων των αντιλαϊκών νομοθετημάτων κλιμακώνουμε, οργανώνουμε τη πάλη μας, διεκδικούμε :

• Απόσυρση των ν.4174/2013, ν.4172/2013, ν.4223/2013 και του άρθρου 2 του νόμου 4225/2014 (ΑΠΔ)
• Απόσυρση του Κώδικα Δεοντολογίας.
• Άμεσα απόσυρση του νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία.
• Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών χαρατσιών
• Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
• Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. στον κλάδο λογιστικών-φοροτεχνικών-ελεγκτικών υπηρεσιών με βάση τις διεκδικήσεις της Π.Ο.Λ. Είναι ο μόνος τρόπος κατοχύρωσης των μισθωτών λογιστών και γενικότερα εργαζομένων σε λογιστικές, ελεγκτικές, συμβουλευτικές εταιρείες
• Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, ατομικό 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Αφορολόγητες την πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και τη δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.
• Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών-φοροελαφρύνσεων για το μεγάλο κεφάλαιο και τη φορολόγηση με 45% σε διανεμόμενα και μη κέρδη.
• Όχι στην φορολογική εξόντωση και στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών λογιστών.
• Οι αγρότες να μην πληρώνουν φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους. Να μην πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος. Να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που τους ζητάει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αποδέχονται την άρση του ασύλου στο σπίτι τους για φορολογικό έλεγχο. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Όχι στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.


Ετικέτες για αναζήτηση 4174/2013 πρόστιμα 4223 4174 ΟΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο