Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: Έξοδα κίνησης στους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας

Με αφορμή την αριθμ. 2/115436/0022/2.1.2014 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 113/Β΄/24-1-14), με την οποία χορηγήθηκε αποζημίωση στους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ, που διενεργούν ελέγχους για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μάχονται καθημερινά για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής και παρά τα δομικά εμπόδια όπως είναι η τραγική έλλειψη προσωπικού, αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία μεταφράζονται σε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι με πραγματική αυτοθυσία επιδίδονται στην καταπολέμηση του πιο σοβαρού προβλήματος της κοινωνικής ασφάλισης σήμερα, δεν αποζημιώνονται για τα έξοδα κίνησής τους κατά τη διενέργεια ελέγχων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος των μετακινήσεών τους (βενζίνη, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, κλπ.). Αντιλαμβάνεστε ότι η μείωση των μισθών, σε συνδυασμό με τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, καθιστά αδύνατη την επιβάρυνσή των υπαλλήλων με τα έξοδα μετακίνησής τους για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων.

Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε να εξετάσετε με ιδιαίτερη περίσκεψη το δίκαιο αίτημά μας, για αποζημίωση των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, όπως σωστά αποφασίσατε για τους υπαλλήλους του ΣΕΠΕ. Θεωρούμε, ότι προσφέρουμε ισάξια στη μάχη για τον εντοπισμό και την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής και μπορούμε να συμβάλουμε πολλαπλά εφόσον λάβουμε αυτή τη μικρή αποζημίωση, που αντιστοιχεί στα έξοδα κίνησής μας. Τονίζουμε ότι η δαπάνη είναι μηδαμινή συγκριτικά με τα αποτελέσματα που θα αποφέρει σε όρους εισροών στα ταμεία του ΙΚΑ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο