Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πράσινο φως στη ρύθμιση για τα δάνεια των αγροτών

Με βελτιωτικές αλλαγές και με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Στο νομοσχέδιο, το οποίο δήλωσε ότι καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενσωματώθηκε και η τροπολογία με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» των αγροτών, που είχαν καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την οποία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτή.
 
Η νέα ρύθμιση, προβλέπει μεταξύ άλλων παράταση εξόφλησης, με πολύ χαμηλό επιτόκιο των «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων που έχουν λάβει οι αγρότες από την πρώην ΑΤΕ, «κούρεμα» στις προσημειώσεις και μακροχρόνια παράταση εξόφλησης τους με επίσης χαμηλό επιτόκιο.
 
Πάντως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της ΔΗΜΑΡ που δήλωσε ότι παρότι είναι ελλιπής θα την στηρίξει, δεν έμειναν ικανοποιημένα από τη ρύθμιση, καθώς όπως υποστήριξαν αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες αγρότες προαναγγέλλοντας ότι θα την καταψηφίσουν.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε λόγο για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που απαντούν στα μεγάλα προβλήματα των αγροτών, ενώ η αντιπολίτευση επέκρινε το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντας το αναποτελεσματικό πρόχειρο και «γράμμα κενό».
 
Κριτική όμως στο νομοσχέδιο άσκησαν και βουλευτές της συμπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση για απαράδεκτη καθυστέρηση στην συνολική αντιμετώπιση των αγροτικών προβλημάτων ενώ εξέφρασαν την αντίθεση τους κυρίως στην υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες και στη ρύθμιση με τις προσημειώσεις.
 
Απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης έκανε λόγο για ανακρίβειες που ακούστηκαν ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους, αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι νέοι κανόνες της ΚΑΠ.
 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος έδωσε, μεταξύ άλλων, έμφαση στη ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα στους παραγωγούς να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους, τονίζοντας ότι «φιλοδοξούμε με αυτό τον τρόπο να κλείσει η ψαλίδα της τιμής από την παραγωγή στο ράφι».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου, που ήταν μεταξύ των βουλευτών που άσκησαν κριτική στο νομοσχέδιο, χαρακτήρισε «αιτία πολέμου» την πρόταση του ΟΟΣΑ για προσμίξεις στο ελαιόλαδο.
 
«Κάνουμε μάχη για να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας. Αποκλείεται να δεχτούμε προτάσεις νόθευσης στο ράφι. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέλουμε να μπει πρωτοπόρο όχι σε μάχες χαμένες όπως αυτή που έρχεται του γάλακτος αλλά σε μάχες που μπορούμε να κερδίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr


Ετικέτες για αναζήτηση αγρότες ρύθμιση δάνεια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο