Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η Ε.Σ.Ε.Ε. συντάσσεται με τα Επιμελητήρια για τα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
 
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΕΣΕΕ συντάσσεται με τα Επιμελητήρια για τα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου»

H ΕΣΕΕ εκφράζει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος την αμέριστη συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου της χώρας προς την πρωτοβουλία να ζητήσει την άμεση απόσυρση των νέων δρακόντειων διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας, την προώθηση αποτελεσματικών ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και την άρση των διατάξεων που οδηγούν σε απαξίωση τον επιμελητηριακό θεσμό.

Συνακόλουθα, η ΕΣΕΕ συντάσσεται με το περιεχόμενο των 3 ψηφισμάτων της ΚΕΕΕ, που επικεντρώνονται στα εξής:

• Αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, θέσπιση ενός νέου δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού φορολογικού πλαισίου, διαγραφή όλων των διατάξεων και ρυθμίσεων που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στη φοροδοτική ικανότητα του επιχειρηματία (πρώτο ψήφισμα).
• Κεφαλαιοποίηση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία (δεύτερο ψήφισμα).
• Άρση της αποδυνάμωσης και πολυδιάσπασης του επιχειρηματικού κόσμου, που οδηγεί στην πλήρη αποδυνάμωση του επιμελητηριακού θεσμού (τρίτο ψήφισμα).

Η Συνομοσπονδία είναι έτοιμη να συνεργαστεί άμεσα με την ΚΕΕΕ και κάθε φορέα που θα τάξει ως στόχο του μία αγορά απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και μία επιχειρηματικότητα που πρέπει άμεσα να ξαναμπεί σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία αυτή, η ΕΣΕΕ ζητάει από την ελληνική Κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, τόσο χρηματοδότησης όσο και ρύθμισης οφειλών, προς τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από το μεγάλο σεισμό και να καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στο ακόμη πιο επιβαρυμένο περιβάλλον τους. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, κατά την συνεδρίασή του σήμερα 27/1/2014, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο