Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό για όλους

Δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό για όλους

Δρομολογείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη. Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δημιουργούνται οι νομοθετικές προϋποθέσεις για την πλήρη καταχώριση του ασφαλιστικού ιστορικού όλων των εργαζομένων και αυταπασχολουμένων της χώρας σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό αρχείο. Τα στοιχεία θα καταχωρίζονται στο σύστημα «Ατλας» προκειμένου να είναι σαφής η ασφαλιστική ταυτότητα όλων των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων σε πραγματικό χρόνο. Ο τρόπος λήψης και χρήσης των δεδομένων παραπέμπεται στην έκδοση υπουργικής απόφασης.

Επίσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας θα καταβάλλεται στο εξής το ΕΚΑΣ στα άτομα με αναπηρία 80% και άνω. Η νέα ρύθμιση με την οποία μεταβάλλεται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο σχέδιο νόμου με τίτλο «ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.».

Με τρίτη τροπολογία παρατείνεται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014 η καταβολή των πάσης φύσεως επιδομάτων που καταβάλλονται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό, απόλυτης αναπηρίας) ενόσω εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητα των επιδοματούχων, με το ίδιο ποσό που λάμβαναν πριν, αλλά με την προϋπόθεση ότι έχουν κριθεί με ποσοστό αναπηρίας 67% από την αρμόδια επιτροπή.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου κατατέθηκε τροπολογία με την οποία διευκολύνονται ασφαλισμένοι - πρώην εργαζόμενοι της Αγροτικής που επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Με τη νέα ρύθμιση διευκρινίζεται η ασάφεια ως προς το ασφαλιστικό καθεστώς εκείνων των ασφαλισμένων στον κλάδο σύνταξης του Ταμείου της Αγροτικής Τράπεζας, των οποίων «η εργασιακή σχέση θα ολοκληρωθεί μέχρι 27.3.2014 έχοντας ήδη τουλάχιστον 500 ημέρες ασφάλισης σε οποιαδήποτε τράπεζα». Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων ορίζεται ότι ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης θα υπόκειται στους ενιαίους κανόνες του χρόνου ασφάλισης που διανύθηκε στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο