Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι συζητήσεις με Ελβετία για φορολόγηση καταθέσεων συνεχίζονται, διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην οικονομική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «FinanzNachrichten.de», η ΥΠΟΙΚ της Ελβετίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και εξήγησε πως δεν είναι δυνατό αυτά τα άτομα να πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά φόρους για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Οι συζητήσεις με την Ελβετία για φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες συνεχίζονται κανονικά, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν την ελβετίδα υπουργό Οικονομικών, Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ να δηλώνει πως η δεν πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Το σχόλιο των κύκλων του ΥΠΟΙΚ έρχεται στον απόηχο δημοσιεύματος της οικονομικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας FinanzNachrichten.de, σύμφωνα με το οποίο η κ. Βίντμερ- Σλουμπφ δήλωσε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός ότι Αθήνα και Βέρνη δεν πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία για το εν λόγω θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την FinanzNachrichten.de, η κ. Βίντμερ-Σλουμπφ επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές.

Τούτων όλων δοθέντων, η ελβετίδα ΥΠΟΙΚ φέρεται να σημείωσε πως δεν είναι δυνατό αυτά τα άτομα να πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά φόρους για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επικαλούνται επικοινωνία που είχαν με τις ελβετικές Αρχές, οι οποίες αναμένεται να προβούν και σε διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων.

Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία όπου θα έχει συνάντηση με τον ελβετό ομόλογό του προκειμένου να προετοιμασθεί συνάντηση της κ. Σλούμπφ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ε..Ε., με θέμα τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Ελβετία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο