Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τι θα συζητηθεί στο Ecofin της Τρίτης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
Τ.Κ. 101 80, Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Σύνοδος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN)

Η παρουσίαση του προγράμματος εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας, η κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας, η εφαρμογή του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης σε συνέχεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 19-20 Δεκεμβρίου 2013, καθώς και η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι τα θέματα της πρώτης φετινής συνόδου του ECOFIN, στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα προεδρεύσει της συνόδου.
Της συνόδου θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας, κατά το οποίο οι Υπουργοί θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση και θα ενημερωθούν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων όσον αφορά τη διακυβερνητική συμφωνία για τη λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Εκκαθάρισης.

Στη σύνοδο του ECOFIN καθεαυτήν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας και η Ελληνική Προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας και τις προτεραιότητές της.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν τα περαιτέρω βήματα όσον αφορά τη συνέχεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013 για την εφαρμογή του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης.
Το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να υιοθετήσει απόφαση, η οποία θα πιστοποιεί την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στην Κροατία, με σύσταση να τερματιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι το 2016.

Στο τέλος της συνόδου του ECOFIN θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο