Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.-Ο.Ε.Ε.: Ανοικτή επιστολή στα μέλη της συνέλευσης των αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

ΑΘΗΝΑ, 24/01/2014

ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.-Ο.Ε.Ε.:ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΕΛΛΑΔΟΣ.

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΕΕ»

Οι εκλογές που έγιναν, ανέδειξαν σίγουρα νέους συσχετισμούς και καταστάσεις στο ΟΕΕ, παρά την πολύ χαμηλή συμμετοχή (από περίπου 105.000 μέλη, ανανέωσαν συνδρομή τα  38.852 και ψήφισαν μόνο 17.187). Η επόμενη μέρα μας αναγκάζει όλους, να τοποθετηθούμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και κυρίως προοπτική, στις εκλογές που θα γίνουν στις 1.2.2014, για την ανάδειξη της Κεντρικής Διοίκησης. Η επιστολή αυτή έχει στόχο, να καταθέσει την δική μας εναλλακτική πρόταση, σε κάθε έναν που αγωνιά για το αύριο και δεν επιθυμεί να ξαναζήσουμε το χθες.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ, Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ , ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΟΕΕ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ. Σε αυτούς που πανηγυρίζουν για την «ψήφο εμπιστοσύνης» που έδωσαν οι οικονομολόγοι στην πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά (Δήλωση ΔΗΚΙΟ στις 15.12.2013) επισημαίνουμε ότι η αλαζονεία τους, το μόνο που κάνει είναι να τους εκθέτει!

Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε για τη δημιουργία ενός μετώπου των οικονομολόγων:

- Με σαφή θέση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους έχουν ευθύνη στην δημιουργία και την  υλοποίησή τους.
- Με σαφή θέση ενάντια στην αδράνεια, το συμβιβασμό, το τέλμα και τα αδιέξοδα της προηγούμενης περιόδου.
- Με σαφή θέση για το ρόλο, τις παρεμβάσεις και τη δυναμική που αξίζει να έχει το ΟΕΕ, τόσο σε όφελος της κοινωνίας, όσο και για τα επιστημονικά – επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του.
- Με σαφή θέση στα φαινόμενα παραγοντισμού, προσωπικών πολιτικών, αδιαφάνειας κλπ.

Οι προτάσεις είναι ενδεικτικές και το πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου που πρέπει να γίνει, μακριά από παρασκήνια, διανομή καρεκλών κλπ. Η ΣΥΝΑΡΟΕΕ δεν διεκδικεί καμία  θέση στο μέτωπο αυτό, παρά μόνο καταθέτει τη συμβολή της στη δημιουργία του.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι στις 1.2.2014 έχουμε να επιλέξουμε δύο δρόμους: Το δρόμο της ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ του παρελθόντος, τον οποίο όσοι (εκτός ΔΗΚΙΟ – ΠΑΣΚΟ) ακολουθήσουν θα αναλάβουν και την ΕΥΘΥΝΗ και το δρόμο της ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ του ΟΕΕ.


Ετικέτες για αναζήτηση εκλογές ΟΕΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο