Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Λογιστικός προσδιορισμός των κερδών για τις Κατασκευαστικές

Mε λογιστικό τρόπο (δηλαδή έσοδα μείον έξοδα) θα προσδιορίζονται στο εξής τα καθαρά κέρδη όλων των κατασκευαστικών εταιρειών ακόμη και των προσωπικών εταιρειών που ασχολούνται με την πώληση ανεγειρόμενων οικοδομών και των ...

Mε λογιστικό τρόπο (δηλαδή έσοδα μείον έξοδα) θα προσδιορίζονται στο εξής τα καθαρά κέρδη όλων των κατασκευαστικών εταιρειών ακόμη και των προσωπικών εταιρειών που ασχολούνται με την πώληση ανεγειρόμενων οικοδομών και των κατασκευαστών τεχνικών έργων. Mετά την επιβολή ΦΠA στα έσοδα από πωλήσεις νεόδμητων οικοδομών και την υποχρέωση των κατασκευαστών να τηρούν βιβλίο κοστολογίου για κάθε οικοδομή χωριστά καθιερώνεται ο λογιστικός προσδιορισμός των καθαρών κερδών από τη πώληση ανεγειρόμενων οικοδομών για όλες τις επιχειρήσεις με ελάχιστο ποσοστό κέρδους το 15% επί των ακαθάριστων εσόδων τους.

Tο μέτρο αυτό θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ενώ με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου οι επιχειρήσεις θα διατηρούν το δικαίωμα να μεταφέρουν τη ζημιά που προκύπτει από τα βιβλία τους και να τη συμψηφίζουν με κέρδη των επομένων ετών εφόσον η ζημία έχει δηλωθεί μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, που προκύπτει χωρίς να απαιτείται η δήλωσή της και με τις δηλώσεις των επομένων οικονομικών ετών όταν αποτελέσματα είναι ζημιογόνα όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο