Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το τελικό σενάριο για το μέτρο των αποδείξεων

Στην τελική ευθεία για να καταλήξει στη μορφή του μέτρου των αποδείξεων για το 2014 βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα πέσει ψαλίδι στην αξία των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων που θα αναγνωρίζει η εφορία για την κάλυψη της απαιτούμενης αξίας αποδείξεων.

Πιο συγκεκριμένα, το τελικό σενάριο που εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις αποδείξεις προβλέπει την αναγνώριση μόνο του 50% της αξίας των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι ούτως ή άλλως τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων εκδίδουν αποδείξεις και έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν «πίεση» προκειμένου να ζητούν αποδείξεις από επιχειρήσεις κλάδων που εμφανίζουν υψηλότερη φοροδιαφυγή, όπως είναι τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα κομμωτήρια.

Πηγή capital.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο