Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο φορολογικό τοπίο με 20 αλλαγές το 2007

Περικόπτονται δραστικά οι συντελεστές φορολόγησης των αποθεματικών που διανέμονται και δεν μετατρέπονται σε επενδύσεις, καθώς μειώνονται σε 6% για τις εισηγμένες και σε 12% για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις. Η ευνοϊκή αυτή διάταξη που θα περιέχεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί μία από τις συνολικά 20 αλλαγές που περιέχονται στον...

Περικόπτονται δραστικά οι συντελεστές φορολόγησης των αποθεματικών που διανέμονται και δεν μετατρέπονται σε επενδύσεις, καθώς μειώνονται σε 6% για τις εισηγμένες και σε 12% για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις.
Η ευνοϊκή αυτή διάταξη που θα περιέχεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί μία από τις συνολικά 20 αλλαγές που περιέχονται στον Προϋπολογισμό του 2007 που κατατέθηκε χθες στη Bουλή. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η επιβολή κατώτατου συντελεστή καθαρού κέρδους 15% επί των ακαθαρίστων εσόδων κατά τον λογιστικό προσδιορισμό των αποτελεσμάτων οικοδομικών επιχειρήσεων, με βιβλία Γ κατηγορίας, που πωλούν νεόδμητες οικοδομές.

Ακόμη, καταργείται η έκπτωση 1,5% στην εφάπαξ καταβολή φόρου σε όσους υποβάλουν έντυπες δηλώσεις, κάτι που όπως αποσαφήνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης δεν αφορά την έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση, η οποία διατηρείται.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο