Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στουρνάρας: «Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν όσο πρέπει»

Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα διαρκέσουν όσο πρέπει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε σε πρόσφατη ομιλία του κ. Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό κοινοβούλιο, κατά την οποία αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα, ότι έχουν τηρηθεί όλα τα προαπαιτούμενα του Δεκεμβρίου, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Συνεχίζοντας, ο Γ. Στουρνάρας, δήλωσε τα εξής: «Αυτές τις εκκρεμότητες κουβεντιάζουμε με την τρόικα, είμαστε στο τέλος του προγράμματος. Είναι δύσκολη αυτή η αξιολόγηση. Ως ελληνική κυβέρνηση προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον ελληνικό λαό. Γι΄αυτό οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα κρατήσουν όσο πρέπει. Στο τέλος θα έχουμε συμφωνία».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ρόλο της τρόικας, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης αποτυπώνονται στην απάντηση που έστειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε προτάσεις σχετικά με τη δημοκρατική νομιμοποίηση της τρόικας.

Αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ο Γ. Στουρνάρας υπενθύμισε ότι στο Eurogroup τού Νοεμβρίου του 2012, τέθηκε η νομική βάση για περαιτέρω μείωσή του με τους κατάλληλους τρόπους, εφόσον τηρηθούν οι προϋποθέσεις. Η βασικότερη προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα που το πέτυχε το 2013. «Περιμένουμε να τελειώσει η αξιολόγηση της τρόικας, ώστε στο Eurogroup να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το δημόσιο χρέος των χωρών της ευρωζώνης, ο Ι. Στουρνάρας τόνισε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος μείωσής του είναι να επιστρέψουν και πάλι στην Ευρώπη υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. «Αυτός είναι ο πρώτος και ο πλέον βιώσιμος τρόπος για να μειωθεί το χρέος» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι μείωσης του χρέους, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα συλλογής των εσόδων του κράτους.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο