Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Λ.Ο.ΝΙ.Φ.Η. - «Οι λογιστές πρέπει να αντιδράσουν»

Ε.Λ.Ο.ΝΙ.Φ.Η.
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  
                                                                              
22/1/2014

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ

Το υπουργείο οικονομικών είναι το βασικό κέντρο των αποφάσεων για την οικονομική πορεία και ανάπτυξη της χώρας. Βασικοί φορείς υλοποίησης των αποφάσεων αυτών είναι οι λογιστές φοροτέχνες. Το γεγονός αυτό φαίνεται να το ξεχνάει η ηγεσία του υπουργείου. Το έτος που πέρασε ήταν πολύ δύσκολο για τους λογιστές φοροτέχνες έγιναν μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό τοπίο τις οποίες οι λογιστές υλοποίησαν με επιτυχία. Μετά από μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να στείλουν τις δηλώσεις παρόλο το μεγάλο μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με τον τρόπο και τις ημερομηνίες υποβολής και έγινε δυνατή η είσπραξη των φόρων από το κράτος. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια των λογιστών φοροτεχνών κράτησε πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν σωστά, αρμονικά με τις οικογένειες τους, να μην κάνουν διακοπές, να μην ξεκουραστούν.

Το υπουργείο οικονομικών αντί να ευχαριστεί τον συνεργάτη λογιστή για την δωρεάν προσφορά του στο δημόσιο τομέα και στο κράτος έρχεται στην φετινή χρονιά να τον τιμωρήσει, να του φορτώσει ευθύνες και πρόστιμα για την μη  άμεση υποβολή δηλώσεων και την μη είσπραξη των φόρων. Τα πρόστιμα δεν έχουν καμία απολύτως λογική πέρα από την εξόντωση των λογιστών και των επιχειρήσεων. Πρέπει να καταργηθεί  άμεσα το νομοσχέδιο με τα δυσβάσταχτα πρόστιμα. Οι λογιστές φοροτέχνες δεν είναι αλάνθαστοι και δεν είναι από σίδερο, αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό. Θα πρέπει τα πρόστιμα να μικρύνουν και να επιβάλλονται για ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις και φαινόμενα φοροδιαφυγής, και όχι για περιπτώσεις αβλεψίας και λάθους χωρίς δόλο. Θα πρέπει να ακουστεί η φωνή του λογιστή φοροτέχνη, να γίνει σωστός προγραμματισμός των ετήσιων εργασιών και να δοθούν άμεσα οι οδηγίες για την εφαρμογή των νέων φορολογικών διατάξεων και αλλαγών ώστε να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των λογιστών και των επιχειρήσεων.

Η δύναμη των λογιστών φοροτεχνών είναι πολύ μεγάλη και θα πρέπει να φανεί. Θα πρέπει  να γίνει διαμαρτυρία άμεσα σε όλη την χώρα. Η αρχή ας γίνει από την Αθήνα την Παρασκευή 24/01/2014 όπως πολύ σωστά προτείνει ο Σ.Ο.Λ.Π.. Θα πρέπει όλοι μαζί να παλεύουμε για να γίνουν αντιληπτά τα λάθη του υπουργείου οικονομολόγων και να ξεκινήσει μια εποικοδομητική  συνεργασία μεταξύ των κρατικών φορέων και των συναδέλφων λογιστών φοροτεχνών. Η Ε.Λ.Ο.ΝΙ.Φ.Η. θα συμμετέχει με τα μέλη της στις δυναμικές δράσεις.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ.Ο.ΝΙ.Φ.Η.
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  
                   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


Ετικέτες για αναζήτηση φορολογικά πρόστιμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο