Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Δεν έχουν παραγραφεί οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, την τελευταία πενταετία»

Πληροφορίες από τον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου ζήτησε ο Σούρλας

Γ.ΣΟΥΡΛΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΩΝ

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας για το γεγονός ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που του χορηγήθηκαν χθες, δεν προέκυψαν περιπτώσεις παραγραφής κακουργηματικών πράξεων για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου κατά την τελευταία πενταετία.

Με έγγραφο ερώτημά του προς τον εποπτεύοντα του οικονομικού εγκλήματος Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαο Παντελή, μετά από διαμαρτυρίες πολιτών, ο κ. Σούρλας είχε ζητήσει να πληροφορηθεί αν υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις παραγραφών για κακουργηματικής φύσεως φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και εγκλήματα του καταλόγου του άρθρου 1 παρ. 1 του Ν. 1608/1950 («καταχραστές του Δημοσίου»), κατά την τελευταία πενταετία. Ακολούθησε έγγραφη παραγγελία του κ. Παντελή προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας και, από τις σχετικές απαντήσεις, προέκυψε ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα δεν υπήρξαν περιπτώσεις παραγραφής, συνεπεία αλλεπάλληλων αναβολών που χορηγήθηκαν από τα δικαστήρια. Μάλιστα τρεις περιπτώσεις που επισημαίνονται σε αντίστοιχα έγγραφα των Εισαγγελέων Εφετών Ναυπλίου και Δωδεκανήσου και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, δεν οφείλονται σε αναβολές εκδίκασης που τυχόν χορηγήθηκαν, αλλά σε μεταβολές της νομοθεσίας που επήλθαν με τις διατάξεις του τέταρτου άρθρου του Ν. 2803/2000 και του άρθρου 25 του Ν. 4055/2012, δυνάμει των οποίων οι πράξεις που πριν την ισχύ τους διώκονταν σε βαθμό κακουργήματος, ήδη διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.


Ετικέτες για αναζήτηση παραγραφή


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο