Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καρακούσης: Η τρόικα βλέπει την Ελλάδα ως επιτραπέζιο παιχνίδι

Καρακούσης: Η τρόικα βλέπει την Ελλάδα ως επιτραπέζιο παιχνίδι

Ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι πλεόνασμα του προϋπολογισμού το 2013 είναι πραγματικό, και μάλιστα θα υπερβεί το στόχο που είχε τεθεί.

«Η τρόικα βλέπει την Ελλάδα ως επιτραπέζιο, δεν δίνουν δεκάρα για τις συνέπειες στην ανεργία, στο κοινωνικό κράτος και στην κοινωνική συνοχή», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Βήμα ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης.

Όπως τονίζει, «η καχυποψία ήταν μόνιμη, αναγκαζόμασταν να υπομείνουμε την υπεροψία τους γιατί βλέπαμε μπροστά μας την κατάρρευση της χώρας.

Ο κ. Καρακούσης εκτιμά ότι πλεόνασμα του προϋπολογισμού το 2013 είναι πραγματικό, και μάλιστα θα υπερβεί το στόχο που είχε τεθεί, ενώ σημειώνει ότι το ασφυκτικό πλαίσιο του προγράμματος δεν άφηνε περιθώρια εναλλακτικής πολιτικής. Ακόμα, θεωρεί άδικη την κριτική που ασκείται στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και θεωρεί ότι αποτελεί συλλογική ευθύνη το γεγονός ότι οδηγήθηκε η χώρα σε αυτή την κατάσταση με πρώτιστη ευθύνη, αυτή του πολιτικού προσωπικού.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο