Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Οικονομικών - Αρχίζει η αξιολόγηση των υπαλλήλων

Τη σύσταση τριμελούς ειδικού υπηρεσιακό συμβούλιο με έργο την αξιολόγηση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

Η θητεία της θα είναι τετραετής με δυνατότητα παράτασης για 2 ακόμη χρόνια και έργο του θα είναι η αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων, η κατάρτιση βαθμολογικών πινάκων κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και μπορεί να οδηγήσει στη θέση τους στη διαθεσιμότητα αλλά και στην μετάταξη – μεταφορά τους σε φορείς του δημοσίου.

Οι πίνακες θα γίνουν με την μηχανογραφική υποστήριξη του ΑΣΕΠ. Τα μέλη του θα προέρχονται από το ΑΣΕΠ, από το διοικητικό προσωπικό του υπουργείου και από στελέχη του υπουργείου οικονομικών.

Αναλυτικά, η υπουργική απόφαση προβλέπει:

1. Συνιστούμε στο Υπουργείο Οικονομικών Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με έδρα την Αθήνα.

2. Το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών, συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τα μέλη του, ως εξής:

α) Ένα μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή, επίσης, μέλος του Α.Σ.Ε.Π..

β) Τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, ως μέλος, με αναπληρωτή, τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε. της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του ίδιου Υπουργείου.

γ) Έναν Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, εκτός των Προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων της περίπτωσης β΄ της παρούσας παραγράφου, ως μέλος, με αναπληρωτή του, άλλον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του ίδιου Υπουργείου, επίσης.

3. Εισηγητής στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών ορίζεται το μέλος της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 2 της παρούσας.

4. Γραμματέας στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ορίζεται υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (Δ2) της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ή της Διεύθυνσης Προσωπικού Γ.Λ.Κ. (Δ4) της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε. της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του ίδιου Υπουργείου, με τον αναπληρωτή του.

5. Ο Πρόεδρος, ο αναπληρωτής του, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη, καθώς και ο Γραμματέας του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με τον αναπληρωτή του, ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

6. Έργο του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι η αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση βαθμολογικών πινάκων κατά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, με την λειτουργική, διοικητική και μηχανογραφική υποστήριξη του Α.Σ.Ε.Π., τόσο για την θέση τους σε διαθεσιμότητα όσο και για την μετάταξη/μεταφορά τους σε φορείς του Δημοσίου.

7. Η θητεία του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι τετραετής και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του τέταρτου έτους έναρξης της θητείας αυτού και μπορεί να παρατείνεται για δύο (2) ακόμη χρόνια, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

8. Για την συγκρότηση, την σύνθεση, τις συνεδριάσεις, την λειτουργία και τις πράξεις του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου εφαρμόζονται, κατά τα λοιπά, οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο