Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σκληραίνει η στάση της τρόικα, δηλώνει κορυφαίος παράγοντας του Υπ. Οικ.

Ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν αποδεχθεί τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά για τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, αλλά και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Για σκλήρυνση της στάσης της τρόικα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο την Παρασκευή κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της συνέχισης της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν αποδεχθεί τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά για τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, αλλά και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Παράλληλα, η τρομερής εκτιμά ότι η υστέρηση των εσόδων είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Επιπλέον, οι δανειστές διαφωνούν για το μείγμα των μέτρων που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Προβληματισμός επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο σε ό,τι αφορά την ημερομηνία άφιξης της τρόικα στην Αθήνα, καθώς με τον τρέχον προγραμματισμό η άφιξή της θα συμπέσει με τη παρουσίαση από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του πορίσματος για το ρόλο της τριμερούς, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 και 30 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Έτσι, υπάρχει η σκέψη οι εκπρόσωποι των δανειστών να έρθουν στη χωρά μας στις αρχές Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η Αθήνα επιδιώκει την καθυστέρηση της επιστροφής της τρόικα, προκειμένου να είναι διαθέσιμα τα στοιχεία τελικά Δεκεμβρίου, που φαίνεται πως θα υπερβούν τις προσδοκίες της κυβέρνησης και της τριμερούς.

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο