Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς κατάργηση τα αφορολόγητα αποθεματικά των επιχειρήσεων

Την ουσιαστική κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών των επιχειρήσεων ιδιαίτερα μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποχρεώνει πολλές μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν χρήματα στο Δημόσιο, θα επιφέρει σύμφωνα με ....

Την ουσιαστική κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών των επιχειρήσεων ιδιαίτερα μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία υποχρεώνει πολλές μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν χρήματα στο Δημόσιο, θα επιφέρει σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ, το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

Οπως είναι γνωστό οι επιχειρήσεις σχηματίζουν αφορολόγητα, για τον πρώτο χρόνο, αποθεματικά, τα οποία εάν δε χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις φορολογούνται τον δεύτερο χρόνο με τον ισχύοντα συντελεστή προσαυξημένο κατά 60%, καθώς δεν φορολογήθηκαν τον πρώτο χρόνο. Δεδομένου ότι ο συντελεστής φορλόγησης κερδών από τη χρήση του 2007 μειώνεται στο 25% η ειδική φορολογική μεταχείριση των αποθεματικών παύει να έχει κάθε έννοια. Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και μια εναλλακτική πρόταση αντί της πλήρους κατάργησης των αποθεματικών, αυτά να φορολογούνται με μειωμένο συντελεστή 15%, όπως ακριβώς έγινε με τα αντίστοιχα των τραπεζών.
 
 
Πηγή Κέρδος

 

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο