Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία για το νέο ασφαλιστικό ΟΑΕΕ

Καθορίζεται ειδικός τρόπος ρύθμισης των οφειλών των ασφαλισμένων που υπάγονται σε περισσότερα του ενός από τα καταργούμενα ταμεία ΤΕΒΕ ΤΑΕ και ΤΣΑ του Οργανισμού Ασφάλισης...

Καθορίζεται ειδικός τρόπος ρύθμισης των οφειλών των ασφαλισμένων που υπάγονται σε περισσότερα του ενός από τα καταργούμενα ταμεία ΤΕΒΕ ΤΑΕ και ΤΣΑ του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ , εφόσον έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τις οφειλές τους σε ένα τουλάχιστον από αυτά, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα σε ν/σχ του Υπουργείου Απασχόλησης.

Ορίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν γενικές ή ειδικές διατάξεις που αφορούν τα καταργούμενα Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, εκτός αν δεν έχουν ρυθμιστεί διαφορετικά ή δεν έχουν καταργηθεί ρητά με νεότερες όμοιες.

Καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν καταβολή μειωμένων κατά 30% εισφορών στις δύο πρώτες ασφαλιστικές κατηγορίες για όσους υπήχθησαν στην ασφάλιση του ΤΕΒΕ για πρώτη φορά μετά την 1-1-1993.

Επίσης, καταργούνται οι διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι ασφαλισμένοι του Ταμείου Συντάξεως Αυτοκινητιστών (Τ.Σ.Α.), που έχουν μικρά ποσοστά αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης, το οποίο δεν οδηγούν αυτοπροσώπως, υπάγονται σε ειδική ασφαλιστική κατηγορία ίση προς το ήμισυ της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο