Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ο.Λ.Π. - «Το Υπουργείο Οικονομικών σε πλήρη αποσύνθεση»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
(Σ.Ο.Λ.Π.)
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 135, ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τ.Κ. 185 36
ΤΗΛ: 210.4969463, 210.4944140, 6932.273425, FAX: 210.4975330

Πειραιάς, 16/01/2014

Το Υπουργείο Οικονομικών σε πλήρη αποσύνθεση

Μέχρι σήμερα 16/01/2014 η αγορά κινείται με αυτόματο πιλότο ! Κοσμογονικές αλλαγές έχουν συμβεί από 1/1/2014 και κανείς δεν έχει πάρει είδηση του τι συμβαίνει.

1) Ξεκινάω από το πιο απλό πως θα υποβάλουμε περιοδική ΦΠΑ σε 4 μέρες με πόσες δόσεις με τι πρόστιμα κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει , το Υπουργείο δεν απαντάει στα τηλέφωνα και στις Εφορίες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα.

2) Σε αναταραχή βρίσκεται και η αγορά, αφού ακόμη δεν έχουν δοθεί οδηγίες για την εφαρμογή του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας. Ποιά θα είναι τα πρόστιμα πως θα επιβάλλονται και με ποιο τρόπο ? Τα πρόστιμα που προβλέπει ο Ν.4174/2013 ψηφισμένος τον Ιούλιο 2013 και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να μας αναλύσει τις λεπτομέρειες

3) Από 1/1/2014 είναι σε ισχύ ο νέος φορολογικός Νόμος 4172/2013 επίσης ψηφισμένος τον Ιούλιο 2013 και θέματα που έχουν αναστατώσει την αγορά δεν έχουν αγγίξει τον Κύριο Θεοχάρη. Όλες οι συναλλαγές που ξεπερνούν τα 500 € πρέπει να περνούν από τις τράπεζες Μέτρο που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες και αναφέρω σαν απλό παράδειγμα την εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ με μετρητά δεν θα εκπίπτει ως έξοδο. Ο Νόμος έχει ισχύ εδώ και 15 μέρες και πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι να συμβουλεύσουμε τους πελάτες μας αφού ο Κύριος Θεοχάρης συνεχίζει να είναι απλά ο καλύτερος χρήστης του Twitter.

4) Και να προχωρήσω στον ΚΦΑΣ και στο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί ! Καταργείται το Δελτίο Αποστολής συνεπώς μεταφέρουμε οτι θέλουμε όπου θέλουμε χωρίς κανένα έλεγχο. Καταργείται το βασικότερο όπλο των Αυτοκινητιστών δηλαδή η Φορτωτική συνεπώς το παραεμπόριο θα οργιάσει , θα μεταφέρονται εμπορεύματα χωρίς κανέναν έλεγχο και υπόλογοι θα είναι οι ίδιοι οι Αυτοκινητιστές οι οποίοι δεν θα έχουν ιδέα τι μεταφέρουν ! Χαιρετίζω το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών για τις έντονες διαμαρτυρίες προς το Υπουργείο Οικονομικών !

5) Σε ένα μήνα περίπου θα πρέπει να υποβάλλουμε Μηνιαία Συγκεντρωτική κατάσταση τιμολογίων και κανείς δεν ξέρει το πως ? Κανένα λογιστικό πρόγραμμα δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποστηρίξει κάτι τέτοιο γιατι οι εταιρείες Λογισμικού δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν.

Και μέσα σε όλο αυτό το χαμό φορολογικής αναταραχής το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος με την φωνή του Κου Κόλλια (Αντιπροέδρου) ξύπνησε και δήλωσε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι φορολογούμενοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν φόρους ακόμα και για λανθασμένες δηλώσεις, ενώ σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν αυθημερόν οι οφειλόμενοι φόροι ορισμένες κατηγορίες δηλώσεων βαρύνονται με τόκους που μετρούν από την επόμενη ημέρα υποβολής της δήλωσης.
Αλήθεια Κύριοι του ΟΕΕ που ήσασταν όταν εμείς φωνάζαμε με την ψήφιση του 4174/2013 και θεσπίστηκαν όλα αυτά τα αίσχη που θα διαλύσουν την αγορά ?

Έστω και σήμερα εμείς ως ένας μικρός τοπικός Σύλλογος του Πειραιά ζητάμε πρώτα απ' όλα την αφύπνιση όλων των μεγάλων Συλλόγων της χώρας και ενωμένοι να δώσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών να καταλάβει ότι πραγματικά βρίσκεται σε αποσύνθεση , οι Συνάδελφοι Εφοριακοί προσπαθούν πραγματικά να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους , δεν ξέρουν πως θα κάνουν την δουλειά τους και δεν υπάρχει κανείς να τους καθοδηγήσει ! Και οι Συνάδελφοι Φοροτεχνικοί προσπαθούν να μαντέψουν και με την εμπειρία τους και μόνο να συμβουλέψουν τους φορολογούμενους με ποιόν τρόπο δεν θα γίνουν ξαφνικά φοροφυγάδες.

Μία φωνή αγανάκτησης δεν είναι αρκετή να διορθώσει την απαράδεκτη κατάσταση !

Συνάδελφοι ενωθείτε γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο.


Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο