Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς μείωση του τεκμηρίου Ι.Χ. (upd)

Μετά το κλείσιμο σημαντικών εκκρεμοτήτων στο φορολογικό πεδίο, όπως η εφαρμογή των νέων κωδίκων φορολογίας Εισοδήματος και Φορολογικής Διαδικασίας, το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr έχει βάλει πλέον στο τραπέζι το κεφάλαιο φορολογία αυτοκινήτου. Η εντολή για την επίσπευση των αλλαγών έχει ήδη δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονονομικών στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου να έρθουν στη βουλή με τη μορφή διατάξεων.

Πυξίδα των αλλαγών θα είναι πόρισμα που συνέταξε ειδική επιτροπή η οποία συνεστήθη μετά από απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη και το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του οικονομικού επιτελείου. Από τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυριότερη και η οποία προκρίνεται από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομιείναι η εξής:

-η οριζόντια μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 20% έως 30%. Τα τεκμήρια διαβίωσης αποτελούν το κόκκινο πανί για τον κλάδο αυτοκινήτου καθώς επί της ουσίας έχουν καταστήσει παντελώς ασύμφορη την κατοχή και χρήση οχημάτων υψηλού κυβισμού.  Τα τσουχτερά τεκμήρια, εκτός από το υψηλό εισόδημα που «χρεώνουν» στους κατόχους των ΙΧ μεγάλου κυβισμού, προκαλούν μεγάλη επιβάρυνση και μέσω της επιβολής του ετήσιου φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται σε κατόχους ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών και έως 2.500 κυβικών  υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης. Για ΙΧ μεγαλύτερου κυβισμού ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου.

Υπήρξαν επίσης εισηγήσεις για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με βάση το μήνα και όχι το έτος. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο ο φορολογούμενος θα μπορούσε να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του και να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους. Η αλλαγή αυτή ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr δεν θα γίνει. Θα συνεχιστεί το σημερινό σύστημα σύμφωνα με το οποίο ο φορολογούμενος που παραλαμβάνει τις πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το σύνολο του έτους.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος είναι ιδιοκτήτης ενός ΙΧ 5.000 κυβικών στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.320 ευρώ. Αν παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Νοέμβριο θα πρέπει να πληρώσει το σύνολο των τελών για το έτος μέσα στο οποίο τίθεται και πάλι σε κυκλοφορία το όχημα.

Πηγή capital
 


Ετικέτες για αναζήτηση τεκμήρια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο