Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

K. Κόλλιας: Το υπουργείο Οικονομικών να πράξει το αυτονόητο για πρόστιμα και προθεσμίες

Ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι φορολογικές υποχρεώσεις των μικρότερων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, τις οποίες καλούνται να φέρουν σε πέρας οι φοροτεχνικοί, είναι πολλές.
Επιπλέον, οι προθεσμίες για τις συγκεκριμένες συναλλαγές με την εφορία είναι ασφυκτικές.
Τα λογιστικά γραφεία καλούνται να είναι συνεπή σε όλα αυτά, όχι μόνο γιατί οφείλουν να είναι εντάξει με τους πελάτες τους, αλλά και γιατί τα πρόστιμα - που στην ουσία βαρύνουν τους φοροτεχνικούς - είναι δυσβάσταχτα.
Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να πράξει το αυτονόητο:
Να μειώσει τα πρόστιμα σε λογικά πλαίσια.
Αν δεν μπορεί - ή δεν θέλει - να κάνει αυτό, τουλάχιστον να παρατείνει τις προθεσμίες σε λογικά χρονικά πλαίσια.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές...
...για τους επαγγελματίες οικονομολόγους-φοροτέχνες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα υπέρογκα πρόστιμα...
...για τις επιχειρήσεις και την αγορά, αφού θα φαίνονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους...
...για το ίδιο το Δημόσιο, που θα στερηθεί εσόδων..."
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο