Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Μείωση ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μελετάει το οικονομικό επιτελείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει σειρά προτάσεων για το πώς θα καλυφθεί το κενό του 1,2 δις ευρώ που υπάρχει για το 2014 και αναμένει από την τρόικα μήνυμα για το πότε θα επιστρέψουν τα κλιμάκιά της και οι επικεφαλής της.

Στο οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν ότι η τρόικα θα αποδεχτεί το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων που έχουν προταθεί και θα επανέλθουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σύμφωνα, όμως, με αρμόδια στελέχη το ορόσημο της 27ης Ιανουαρίου (ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup) έχει κατά πάσα πιθανότητα χαθεί και η συμφωνία θα επέλθει αργότερα.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις τόσο μόνιμου, όσο και προσωρινού χαρακτήρα. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα μέτρα του 2014, αλλά και στο ύψος του κενού που υπάρχει για το 2015. Η τρόικα το υπολογίζει στα 2 με 3 δις ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά το πολύ στο 1 δις ευρώ. Σε αυτό τον έλεγχο της τρόικας θα πρέπει οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν για το ακριβές ύψος του κενού, καθώς και για τις περιοχές των μέτρων με τις οποίες θα καλυφθεί.

Πέραν των δημοσιονομικών κενών, το άλλο μεγάλο αγκάθι είναι η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Αυτές τις ημέρες το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να εκτιμήσει τις επιπτώσεις από τη μείωσή τους κατά 3,9%. Με την τρόικα έχει συμφωνηθεί να υποχωρήσει κατά το παραπάνω ποσοστό έως το 2016, αλλά στο υπουργείο μελετούν το ενδεχόμενο της εφάπαξ μείωσής του κατά 3,9%. Και αυτό θα συμβεί εφόσον η τρόικα αποδεχθεί την πρόβλεψη ότι με την εφάπαξ μείωσή του το κόστος του μέτρου είναι περίπου 400 εκατ. ευρώ, αντί 850 εκατ. ευρώ που εκτιμάται η συνολική επίπτωσή του στην οικονομία από τη σταδιακή εφαρμογή της παρέμβασης.

Πηγή : Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο