Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη Βουλή η αύξηση στα τσιγάρα και η κατάργηση των 25 ευρώ

Εκτιμάται ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 48 εκ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης του 2013

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη στην Ολομέλεια, η τροπολογία για την επιβολή επιπλέον φόρου 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων, ως ισοδύναμου οικονομικού μέτρου της κατάργησης της καταβολής από τους ασθενείς ποσού 25 ευρώ για την εισαγωγή τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία, εκτιμάται ότι δεν θα προκύψει απώλεια εσόδων σε επίπεδο φορέων γενικής κυβέρνησης, καθ' όσον η απώλεια των 45 εκ. ευρώ από την κατάργηση των 25 ευρώ αναμένεται να υπερκαλυφθεί από την αύξηση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 48 εκ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης του 2013.


Πηγή: news.gr


Δείτε την σχετική απόφαση από το φορολογικό αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο