Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Στουρνάρας: Είμαι υπερήφανος για τον φόρο ακινήτων

"Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται" είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προβλέποντας ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τον εξαετή κύκλο ύφεσης που οδήγησε στα όρια εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ,  διαβεβαιώνει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί  με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ως το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.

Ο κ. Στουρνάρας παράλληλα, εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι: " οι θέσεις του δε συνιστούν λύση καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί  εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια".

Είπε για:

Φορολογία

 Τα συνολικά φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, συνεχίζουν να είναι κάτω από τον μέσο όρο της ευρηζώνης. Υπάρχει προοπτική μείωσης συντελστών. Ήδη μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση αλλά και τον φόρο ακινήτων. Σχεδιάζουμε να μειώσουμε τις εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης.

Φόρος Ακινήτων

 Έχουμε πλέον έναν σύγχρονο και δίκαιο φόρο ακινήτων, για τον οποίο δουλέψαμε πολλοί στο υπουργείο Οικονομικών, στο Μέγαρο Μαξίμου και αρκετοί βουλευτές από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Είμαι υπερήφανος.

ΕΦΚ στο πετρέλαιο

 Η καλύτερη λύση είναι να δοθεί στοχευμένο επίδομα θέρμανσης. Το λαθρεμπόριο μειώθηκε προς όφελος των δημοσίων εσόδων κατά 80 εκατ. ευρώ.

Αγορές

 Σχεδιάζουμε να βγούμε στις αγορές μετά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Το χρηματοδοτικό κενό  για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και για το 2015 ανέρχεται σε περίπου 11 δισ. ευρώ.

Επιθέσεις

 Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, "φαγώσιμος"... επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι θέλουν να με "φάνε" ίσως γιατί η πολιτική μας δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους.

Μείωση χρέους

 Είμαστε έτοιμοι , μετά την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος τον Απρίλιο, να ξεκινήσουμε συζητήσεις στο Eurogroup. ΠΗΓΉ Capital.gr


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ ΕΝ.Φ.Ι.Α.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο