Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θεοχάρης: Συστήνεται ειδική διεύθυνση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στα κέντρα

«Θα εξυπηρετούμε και μετά τις 12 το μεσημέρι τους πολίτες στις εφορίες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γγ. Εσόδων.

Τη σύσταση ειδικής διεύθυνσης στη γενική γραμματεία Εσόδων η οποία θα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφύγη και την εισφοροδιαφυγή στα κέντρα διασκέδασης και αναψυχής ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος στα μαγαζιά για φαινόμενα φοροδιαφυγής και άλλες παραβάσεις θα συνεχιστεί. «Πρόκειται για 3.000 ελέγχους την εβδομάδα, και θα συσταθεί διεύθυνση ειδικά για το σκοπό αυτό» τόνισε.

Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι έχει υπογράψει πάνω από 100 περιπτώσεις, ίσως και 150, για κλείσιμο μαγαζιών για 30 ημέρες.

Σημειώνεται ότι κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας, προχώρησαν σε εφόδους σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ την Παρασκευή, το Σάββατο και τα ξημερώματα της Κυριακής. Συνολικά ελέγχθηκαν 37 επιχειρήσεις και σε 5 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Όσον αφορά την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «θα εξυπηρετούμε και μετά τις 12 το μεσημέρι τους πολίτες στις εφορίες».

Σημείωσε ότι τα 5 εκατ. των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή έχουν καταθέσει πινακίδες, με λίγο κόσμο να έχει απομείνει.

«Τεχνικός λόγος σίγουρα δεν υπάρχει για παράταση, άλλοι λόγοι κοινωνικοί ή πολιτικοί πρέπει να εξεταστούν από την πολιτική ηγεσία» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

«Όποιος συμπολίτης μας έχει προσέλθει για πινακίδες θα κοιτάξουμε να υπάρξει διαδικασία για να μπορεί να τις καταθέσει» τόνισε. Ο γγ. Εσόδων διευκρίνισε ότι ο πολίτες είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει όλα τα τέλη για το 2014 αν είναι εκπρόθεσμος.


Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο