Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δύσκολες οι συνθήκες εργασίας πλέον για τους υπαλλήλους των εφοριών

Γράμμα προς τον σύλλογο εργαζομένων ΔΟΥ στέλνει η Προιστάμενη του τμήματος Εσόδων στην Γ ΔΟΥ Πειραιά τονίζοντας τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν πλέον οι εφοριακοί στις ΔΟΥ

Γραμματέα Γ.Γ.Δ.Ε
Σχετικά με την επιστολή προς τον Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Γ.Γ.Δ.Ε
Δευτέρα, 30 Δεκέμβριος 2013 10:16

Ανταπόκριση από τη Γ' ΔΟΥ Πειραιά

Συνάδελφοι του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων, κατ΄αρχάς σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Με μεγάλη χαρά διάβασα την ανακοίνωση-επιστολή προς τους κ,κ, Μαυραγάνη και Θεοχάρη.
Θεωρώ ότι έγινε μια καλή κίνηση συμπαράστασης για τους συνάδελφους που δουλεύουν στον έλεγχο και στο δικαστικό τμήμα, γενικά για τους πιστοποιημένους όπως λέγονται τελευταία, συνάδελφους.

Όμως συνάδελφοι του Συλλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ, εκτός απο τους πιστοποιημένους συνάδελφους υπάρχουμε κι εμείς που χωρίς πιστοποίηση(?) δουλεύουμε στα υπόλοιπα τμήματα. Ίσως δεν ξέρετε ότι τέλος του χρόνου γίνονται πολλές ακινησίες αυτοκινήτων που κάθε ΔΟΥ προσπαθεί να διεκπεραιώσει με έναν υπάλληλο ο οποίος ταυτόχρονα εξυπηρετεί και το ΦΠΑ. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι στα τμήματα Εισοδήματος υπάρχουν ουρές για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε και για τροποποιητικές του ΦΑΠ. Ίσως δεν γνωρίζετε ότι στα τμήματα Εσόδων υπάρχουν χιλιάδες ανεκτέλεστα ΑΦΕΚ που μπορεί να αφορούν σε συμψηφισμούς χρεών άρα έσοδα του Δημοσίου ή σε αιτήσεις επιστροφής που υπάρχει φόβος αν δεν εκτελεσθούν αμέσως τα μεν πρώτα να στείλουν κάποιους στα δικαστήρια και στις κατασχέσεις τα δε δεύτερα να δώσουν δικαίωμα στους φορολογούμενους να διεκδικήσουν τόκους. Και όλα αυτά βέβαια σε βάρος των υπαλλήλων. Δεν είδα καμμιά κουβέντα για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον αγανακτισμένο πολίτη που στέκεται για ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού, στις ουρές και μας βρίζει. Δεν είδα καμμία κουβέντα για τις καθαρίστριες συναδέλφους που αγωνίζονται τόσους μήνες.

Δεν είδα να μιλήσετε για τις συνθήκες υγιεινής που δουλεύουμε (μήνες χωρίς καθαριότητα, να σκουπίζουμε και να καθαρίζουμε όταν φεύγουν οι φορολογούμενοι). Αλήθεια τι θα έλεγε ο Επιθεωρητής Εργασίας αν αυτές οι συνθήκες δουλειάς αφορούσαν ιδιωτική επιχείρηση?

Κύριοι συνάδελφοι του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ καλό θα ήταν πριν γράψετε την επιστολή προς τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα να έχετε κάνει μια βόλτα να δείτε την καθημερινότητα όλων των συναδέλφων. Να δείτε ότι κανείς δεν σχολάει στο ωράριό του (δηλαδή παρανομεί υπερβαίνοντας το) προκειμένου να προλάβει την δουλειά και να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του.

Λυπάμαι γιατί τώρα που περισσότερο από ποτέ θάπρεπε η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα να είναι παρούσες, ο σύλλογος ξεχωρίζει τους συνάδελφους σε πληβείους και πατρίκιους.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Καρούση Δέσποινα

Προϊστ.Τμ.Εσόδων Γ΄ΔΟΥ Πειραιά


Πηγή ΑΣΚΙ Εφοριακών
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο