Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο 46,5% του ΑΕΠ τα δηλωθέντα εισοδήματα φυσικών προσώπων

Ετήσιο εισόδημα 17,8 χιλιάδες ευρώ έχει η μέση οικογένεια φορολογουμένων στην Αθήνα, τα βόρεια, ανατολικά και νότια προάστιά της, ενώ στα δυτικά προάστια...

Ετήσιο εισόδημα 17,8 χιλιάδες ευρώ έχει η μέση οικογένεια φορολογουμένων στην Αθήνα, τα βόρεια, ανατολικά και νότια προάστιά της, ενώ στα δυτικά προάστια, τη ΝΑ Αττική και κατά μήκος της Εθνικής οδού ως τη Χαλκίδα περίπου 15,7 χιλ. ευρώ, και στην υπόλοιπη Αττική περί τις 10,2 χιλ. ευρώ.

Στη συμπρωτεύουσα και τις κύριες εξορυκτικές και ηλεκτροπαραγωγικές περιοχές το σχετικό ποσό ανέρχεται στις 14,1 και 14,7 χιλ. ευρώ αντιστοίχως, ενώ στους βασικούς διακομιστικούς κόμβους της ηπειρωτικής χώρας, του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, καθώς και σε ορισμένα τουριστικά μέρη, το σχετικό ποσό ανέρχεται σε 15,7 χιλ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα μελέτης του ερευνητή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Πρόδρομου Προδρομίδη με θέμα «Περιφερειακή Ανάλυση του Δηλωθέντος Εισοδήματος στην Ελλάδα», που παρουσιάσθηκε σήμερα.

Από τις πρώτες διαπιστώσεις της μελέτης, που αφορούν στα δηλωθέντα εισοδήματα του 2001, προκύπτει ότι τα δηλωθέντα εισοδηματικά στοιχεία των φυσικών προσώπων ανέρχονται στο 46,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Στην μελέτη επισημαίνεται επίσης ότι σε αντίθεση με τα πενιχρά οριακά εισοδηματικά αποτελέσματα του πρωτογενούς και του τριτογενούς τομέα, τα αντίστοιχα μεγέθη του δευτερογενούς τομέα είναι υψηλά, πράγμα που οφείλεται στον υψηλότερο βαθμό παραγωγικότητας και απολαβών του.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο