Ειδήσεις Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

Το σχόλιο της Δευτέρας

Το Σημερινό σχόλιο της δευτέρας (το οποίο είναι και το τελευταίο του έτους) θα είναι λιτό και απλό, όπως αρμόζει στην χρονιά που φεύγει.


Αρχικώς σας υπενθυμίζουμε ότι οι  Δ.Ο.Υ. την Πέμπτη 2/1/2014 και την Παρασκευή 3/1/2014 θα παραμείνουν κλειστές.
Λες και εάν ήταν ανοιχτές κάτι θα άλλαζε. Το πολύ πολύ να παίρναμε κανέναν κλειδάριθμο.

--

Αναρτούνται την Τρίτη 31/12 τα μηδενικά εκκαθαριστικά Φ.Α.Π. 2012 και 2013.
Συνεπώς μέχρι το τέλος Απριλίου θα μπορούν να γίνουν οι διορθώσεις Ε9 για το 2012 και το 2013.

--

ΥΠΟΙΚ: Υπεραμύνεται της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
Επιτεύχθηκε ο στόχος των εσόδων από το πετρέλαιο θέρμανσης. Οπότε μην αγοράζετε άλλο.

--

ΥΠΟΙΚ - Η πλειοψηφία των έντιμων πολιτών δεν πρέπει να φοβάται τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου. (Βλέπε πχ. Κάντας, Λιάπης, Τομπούλογλου)

--

Με το σταγονόμετρο διαρρέουν οι πληροφορίες στο tweeter για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ανά μήνα.
-Ανεξαρτήτως ποσού η υποβολή των μηναίων συγκεντρωτικών καταστάσεων
-Θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις ανά μήνα

--

Άλλο 1 δις ληξιπρόθεσμων χρεών προστέθηκε τον μήνα Νοέμβριο. Όσο το κράτος βλέπει τους πολίτες να δυσκολεύονται να πληρώσουν τόσο περισσότερους φόρους βάζει.


--
Την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια της απλοποίησης της νομοθεσίας (λόγω και της αργίας των Χριστουγέννων) δόθηκαν στην δημοσιότητα μόνο οι εξής σημαντικές αποφάσεις.
Επίλογος 

Εν αναμονή της απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που θα μας ενημερώσει για τις δικλείδες ασφαλείας σχετικά με  την παρακολούθηση της διακίνησης, δείτε αναλυτικά τις σημαντικότερες αλλαγές στις νομοθεσίες που θα ισχύσουν το 2014.

Βλέποντας την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε έχουμε να σημειώσουμε το εξής:

Το  2013 τα υπουργεία (οικονομικών - εργασίας και ανάπτυξης) εξέδωσαν πάνω από 2.000 αποφάσεις - εγκυκλίους, και ψήφισαν 67 νόμους. Τα ανωτέρω νούμερα περιλαμβάνουν μόνο τις αποφάσεις και τους νόμους που περιέχουν διατάξεις και οδηγίες σχετικές με το ευρύτερο επάγγελμα του Οικονομολόγου - λογιστή - φοροτεχνικού.

Συνεπώς με μία συντηρητική προσέγγιση, ένας επαγγελματίας του χώρου για να ήταν πλήρως ενημερωμένος με όλες τις διατάξεις, θα έπρεπε να έχει διαβάσει περί τις 8.000 σελίδες σε όλο το 2013, ήτοι 21 σελίδες την ημέρα.


Οι συντελεστές και η επιστημονική ομάδα του κόμβου  θα ήθελαν να σας ευχαριστήσουν που εμπιστευτήκατε και αναδείξατε -για μια ακόμη χρονιά- τον κόμβο Taxheaven, ως το δημοφιλέστερο φορολογικό - λογιστικό ενημερωτικό portal με μεγάλη διαφορά από οποιοδήποτε άλλο.

Μέσα από τις αλλαγές και τις νέες υπηρεσίες που έχουμε δρομολογήσει και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2014, θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε την εγκυρότερη και πιο επιστημονικά άρτια ενημέρωση.

Αγαπητοί συνάδερφοι, σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο