Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πάγωμα» μισθών το 2014 και αύξηση 1% το 2015 για 130.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους

ΔΙΕΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Διετή κλαδική σύμβαση με μηδενική αύξηση στους βασικούς μισθούς το 2014 και αύξηση 1% το 2015 υπογράφουν τη Δευτέρα το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και η Ομοσπονδία των εργαζομένων του κλάδου. Η νέα συμφωνία αφορά 130.000 εργαζόμενους και υπογράφεται στο...παρά πέντε της λήξης της κλαδικής σύμβασης (έληγε στις 31Δεκεμβρίου).
Οπως δήλωσε στην "Ημερησία" ο εκπρόσωπος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος, η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει στην πράξη τόσο την απόφαση να παραμείνει "ζωντανός" ο θεσμός της κλαδικής σύμβασης (σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας) όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης, μετά την κάμψη και τη σταθεροποίηση που τελικώς επιτεύχθηκε (η προηγούμενη σύμβαση είχε προβλέψει μειώσεις μισθών κατά 15%). Η επόμενη κλαδική σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί θα είναι, εκτός απροόπτου, στο εμπόριο καθώς η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, παρά την "εκπνοή" του χρόνου διαπραγμάτευσης και της ισχύος της σύμβασης από το... Νοέμβριο, συμφώνησαν (με νέο "υπόσχετικό") να συνεχίσουν τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις στις αρχές του 2014.

πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο