Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με συνεχόμενους ελέγχους και αμετανόητους φοροφυγάδες θα κλείσει η χρονιά

Συνεχίζονται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΥΠ.ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ/ΕΛ.ΑΣ

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνεχίζονται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

 Εκτεταμένοι έλεγχοι διενεργήθηκαν το περασμένο διήμερο (27 και 28.12) και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29.12) από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής

 Συνολικά ελέγχθηκαν (37) κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κλπ)
Σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια, συνελήφθησαν δύο (2) άτομα γιατί κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 4.262,65 ευρώ καθώς και παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας

 Οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου


 Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε κέντρα διασκέδασης και σε επιχειρήσεις - καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π). με σκοπό την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας .

Στο πλαίσιο αυτό, εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν το περασμένο διήμερο (27 και 28.12.2013) και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29-12-2013) από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής

 Συνολικά ελέγχθηκαν (37) κέντρα διασκέδασης και καταστήματα - επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κολωνάκι, Λεωφόρο Συγγρού, Νέο Ψυχικό, Αμπελόκηπους, Περιστέρι και Νέο Ηράκλειο

 Ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων:
Ø Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κατά τη διάρκεια ελέγχου σε κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι διαπιστώθηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας (4.262,65) ευρώ, από την πώληση και διακίνηση αγαθών και συγκεκριμένα οινοπνευματωδών ποτών.
Επίσης το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής -ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εργάζονταν τρία (3) άτομα, χωρίς να είναι καταχωρημένα στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν επεδείχθη το συμβόλαιο – συμφωνητικό της εταιρείας με καλλιτέχνη - τραγουδιστή, που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο νυκτερινό κέντρο, γεγονός που συνιστά παράβαση του Νόμου περί Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Στην περίπτωση αυτή συνελήφθησαν μία γυναίκα, η οποία είναι προσωρινά υπεύθυνη και ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρείας και ένας άνδρας, ο οποίος εκτελούσε χρέη ταμία του καταστήματος, οι οποίοι οδηγήθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ø Σε άλλο έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 28-12 σε κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού, διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής - ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εντοπίστηκαν δύο (2) εργαζόμενοι μη καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π).

Ø Στους υπόλοιπους ελέγχους διαπιστώθηκαν:
· σε παραδοσιακό καφενείο στο Περιστέρι, η μη επίδειξη των τηρούμενων βιβλίων του καταστήματος καθώς και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης της ταμειακής μηχανής,

· σε καφετέρια στο Περιστέρι, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π) και

· σε καφέ – μπαρ στο Περιστέρι η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων.
Για τις παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Οι φορολογικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου .

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] , προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο