Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απλοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ

Την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας για χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ μέσω των ΚΕΠ μέσα σε ένα λεπτό, γνωστοποίησαν χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης και ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκος...

Την περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας για χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ μέσω των ΚΕΠ μέσα σε ένα λεπτό, γνωστοποίησαν χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης και ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Απ. Ανδρεουλάκος.


Μέχρι σήμερα, ο πολίτης μπορούσε να παραγγείλει και να παραλάβει την ασφαλιστική ενημερότητα του ΙΚΑ με μία διαδικασία που διαρκούσε περίπου 15 λεπτά της ώρας και προσέφερε αυθημερόν στον πολίτη τη βεβαίωση.
Πλέον, μόλις ο υπάλληλος συμπληρώσει την αίτηση στην εφαρμογή e-kep, διενεργείται αυτόματα η αποστολή των στοιχείων του αιτούντος στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ, το οποίο αναλαμβάνει την περαιτέρω επεξεργασία τους. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους, αποστέλλεται ηλεκτρονικά η απάντηση στο σύστημα e-kep. Στην οθόνη του υπαλλήλου εμφανίζεται ανάλογο μήνυμα, το οποίο τον ενημερώνει για την άφιξη της απάντησης. Ο υπάλληλος του ΚΕΠ δεν έχει παρά να εκτυπώσει την απάντηση και να την παραδώσει στον αιτούντα.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο