Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Δυνατότητα υποβολής παραστατικών για έγκριση και πέραν της προθεσμίας

Σύμφωνα με απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δίνεται η δυνατότητα υποβολής παραστατικών δαπανών ανοικτής και κλειστής περίθαλψης στις ΠΕ.ΔΙ. για έγκριση και πέραν της προθεσμίας που έχει οριστεί, ήτοι η εικοστή ημέρα του επόμενου μήνα.

Αναλυτικά:
 
Σχετικά με την διαδικασία υποβολής παραστατικών δαπανών ανοικτής και κλειστής περίθαλψης στις ΠΕ.ΔΙ. του ΕΟΠΥΥ, όπου καταληκτική  ημερομηνία έχει οριστεί η εικοστή του επόμενου μήνα, καθορίζεται ότι:

- Ο υπόχρεος στην υποβολή έχει τη δυνατότητα, σε περίπτωση καθυστερημένης υποβολής, μαζί με τα παραστατικά του, να
υποβάλλει και υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρει και τους λόγους της αδυναμίας εμπρόθεσμης υποβολής.

- Ο Προϊστάμενος της ΠΕ.ΔΙ.: α) μετά από εξέταση του αιτήματος ή β) σε περιπτώσεις υπαιτιότητας της ΠΕ.ΔΙ. και τη σύμφωνη γνώμη
του αποστέλλει στο email [email protected] αίτημα άρσης του  χρονικού περιορισμού, με θέμα «Εκπρόθεσμη Υποβολή».
 
- Μετά την άρση αυτού η ΠΕ.ΔΙ μπορεί να συνεχίσει την διαδικασία εκκαθάρισης ως εμπρόθεσμη.
 
Σε κάθε περίπτωση για την εξέταση του αιτήματος θα πρέπει:
 
- Η υποβολή να είναι εντός του μήνα (από τις είκοσι και μέχρι του τέλος αυτού).

- Η ηλεκτρονική υποβολή να είναι εμπρόθεσμη (μέχρι και την εικοστή ημέρα του επομένου μήνα)

- Οι προηγούμενες εντός του έτους εκπρόθεσμες υποβολές να μην ξεπερνάνε τις δύο και να αναγράφεται η πληροφορία αυτή στην
Υπεύθυνη Δήλωση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο