Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ο.Ε.Ε.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ


http://www.dpk-o.gr/

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) χαιρετίζει τους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους που ενίσχυσαν τη ΔΠΚ-Ο στις εκλογές του ΟΕΕ. Το κάλεσμα της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ βρήκε ανταπόκριση, και σε αυτούς που συμμετείχαν στις εκλογές αλλά και σε πολλούς άλλους που δεν συμμετείχαν. Η ψήφος στην ΔΠΚ-Ο συμβάλλει στην πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σημαίνει ενίσχυση του οργανωμένου αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα!

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ σημείωσε άνοδο σε ψήφους και ποσοστό. Πανελλαδικά αύξησε τις ψήφους της κατά 16% σε σχέση με το 2010, αποσπώντας 1.044 ψήφους (899) και ποσοστό 6,22% (5,4%). Στην Αττική είναι τρίτη δύναμη με 8%, αυξάνοντας τις ψήφους της σε 542 από 491, δηλαδή σχεδόν κατά 10%. Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης αύξησε τις ψήφους κατά 8% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 27%.

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης των πιέσεων από κρατικούς μηχανισμούς, επιχειρηματικούς ομίλους και ελεγκτικές εταιρίες προκειμένου να ψηφιστούν οι εκλεκτοί τους, κυρίως στις κυβερνητικές παρατάξεις, αλλά και στις λεγόμενες «ανεξάρτητες». Διευθυντικά στελέχη εταιριών ήταν παρόντα ακόμα και κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Οι μηχανισμοί αυτοί δραστηριοποιήθηκαν και μέσα στα πανεπιστήμια. Στόχος τους ήταν να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι δυνάμεις που στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ε.Ε., να εμφανιστεί ότι υπάρχει ευρεία στήριξη της αντιλαϊκή πολιτικής.
ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ σημείωσαν σημαντική μείωση των δυνάμεων τους. Ωστόσο ο  συσχετισμός δυνάμεων στο Ο.Ε.Ε. παραμένει αρνητικός.

Παρά τις απώλειες τους, οι κυβερνητικές παρατάξεις παραμένουν ισχυρές. Η άνοδος των διάφορων συντεχνιακών παρατάξεων δεν σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις προς όφελος των εργαζόμενων. Αντίθετα οι παρατάξεις αυτές στη διοίκηση του ΟΕΕ συνεχίζουν να αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο της κυβέρνησης και των δυνάμεων ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ.

Η ενίσχυση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του άλλου πόλου του διπολισμού που υπηρετεί το κεφάλαιο στη χώρα μας, δεν αποτελεί θετική εξέλιξη. Οι δυνάμεις του όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν στήριγμα στις βασικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., στήριγμα στις βασικές επιλογές ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Η αντιπαράθεση που τους κάνεις είναι κάλπικη, δεν είναι από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) δεν περιορίζει τη δράση της στα όργανα του Ο.Ε.Ε. Μαζί και μέσα από τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, οι δυνάμεις που συσπειρώνει θα συμβάλλουν στην οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό-λαϊκό κίνημα υιοθετώντας αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται ένταση της δράσης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο