Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαρροή 60,2% των κερδών σε φόρους και εισφορές

Σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα λόγω της συνολικής επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές, η οποία υπερβαίνει κατά 12,5% τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ....

Σοβαρό πρόβλημα ανταγωνιστικότητας αντιμετωπίζουν όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα λόγω της συνολικής επιβάρυνσης από φόρους και εισφορές, η οποία υπερβαίνει κατά 12,5% τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.
Με βάση στοιχεία για το 2006 που περιλαμβάνονται σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και της PricewaterhouseCoopers, μια ελληνική επιχείρηση θα πρέπει κάθε χρόνο να επισκεφθεί 33 φορές την εφορία και να δαπανήσει 204 ώρες καταβάλλοντας φόρους, τέλη και εισφορές που αντιστοιχούν στο 60,2% των μικτών κερδών της.

Το ποσοστό αυτό επιμερίζεται, κατά μέσον όρο, σε 21,4% από φορολόγηση κερδών, σε 36,2% από εργοδοτικές εισφορές και σε 2,6% από τέλη. Ταυτόχρονα, στις χώρες του ΟΟΣΑ η αντίστοιχη συνολική επιβάρυνση περιορίζεται στο 47,8% επί των κερδών.

Προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα –η οποία εμφανίζει την 4η χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε., ως προς τις επιβαρύνσεις, μετά την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία– οι αναλυτές της WorldBank συστήνουν απλοποίηση των φορολογικών διατάξεων και κατάργηση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο